Gündem

O İlimiz ve O Bölgemiz İçin Kritik Uyarı: Kuvvetli Rüzgar, Sağanak ve Sel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ege Bölgesi ve bazı illerimiz için uyarı yapıldı. Bu uyarıda sağanak ve şiddetli rüzgar olabileceği belirtilerek sel hakkında vatandaşlara uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Ege bölgesi ve diğer bölgeler için uyarı yapıldı. Bununla birlikte bazı illerimiz için de kritik uyarı yapıldı. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar olacağı belirtilerek sel konusunda da vatandaşların dikkatli olması istendi.

KÜÇÜK ÇAPLI DOLU YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından aktarılanlara göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yer yer küçük çaplı dolu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Trakya Kesimi, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların olması metrekareye 21-50 kg yağış olması beklenmektedir.

SICAKLIK DOĞU KESİMLERDE MEVSİM NORMALLERİNDE

Ayrıca açıklamada sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı vurgulandı. Bununla birlikte sıcaklıkların batı bölgelerde mevsim normallerinin biraz altında doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği vurgulandı.

RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra ve akşam saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği vatandaşların bilgisine sunuldu.

Yaşanacak olan yağışlardan dolayı vatandaşların dikkatli oluşabilecek olan sel nedeniyle de tedbirli olmaları istendi.

İlgili Makaleler