Gündem

O İlimizde Vaka Sayıları Artıyor ! İkinci Hastane Devreye Girdi

Manisa maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması gerekçesi ile en çok ceza yazılan dördüncü ilimiz konumundadır. Manisa'da vaka sayıları arttı ve ikinci hastane devreye girdi.

Normalleşme süreci kapsamında corona virüsü salgınında vaka sayıları arttı. Manisa’da da vaka sayıları artıyor ve pandemi hastanesi olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde yaşanan doluluk nedeniyle Covid-19 testi pozitif çıkan ancak ağır semptomlar göstermeyen hastaların Manisa Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavilerine devam edildiği belirtildi.

PANDEMİ HASTANESİ DOLDU

Bilindiği gibi 1 Haziran’da normalleşme süreci başladı. Son günlerde artış gösteren corona virüsü vakaları Manisa’da da kendini gösterdi. Konu ile ilgili olarak salgın boyunca Manisa merkezdeki tek pandemi hastanesi olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde yoğunluk yaşandı. Bu yoğunluktan dolayı Covid-19 testi pozitif çıkan ancak semptomları ağır olmayan hastalar Manisa Şehir Hastanesine sevk edilmeye başlandı.

Manisa Şehir Hastanesi salgın sürecinde sadece kendi hastanesinde testi pozitif çıkan hastaları tek bir serviste tedavi ederken yaşanan artış sonrası dışarıdan da hasta kabulüne başlamış oldu.

EN ÇOK CEZ YAZILAN DÖRDÜNCÜ İL

Bununla birlikte maske ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle en çok ceza uygulanan dördüncü ilimiz konumunda olan Manisa’da yetkililer maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için vatandaşlara uyarı yapıyorlar.

İlgili Makaleler