Gündem

O İlimizden Kritik Tedbir! Toplu Bayramlaşma Yasaklandı

Kastamonu'da, Covid-19 salgınının daha da yayılmasını engellemek adına bir yeni tedbir alındı. Ramazan Bayramı dolayısıyla bir araya gelmeyi önlemek ve salgınının bulaşma hızını arttırmamak için toplu bayramlaşma ve maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı.

Kastamonu’da Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek adına sıkı tedbirler alındı. Ramazan Bayramı sebebiyle kalabalık oluşturmayı engellemek için toplu bayramlaşma yasaklandı.

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Covid-19 salgınını bir an önce kontrol altına almak için toplu bayramlaşmanın yasaklandığı belirtildi.

TOPLU BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARI YASAK

Valiliğin konuya dair yaptığı açıklamada ise şu sözler yer aldı:

“Ramazan Bayramı kaynaklı olumsuzluk yaşanmasını önlemek için 24-26 Mayıs tarihlerinde yolcu minibüsleri ve özel araçlarla köylerden ilçe merkezlerine, il merkezine ve ilçe merkezlerinden il merkezine seyahat kısıtlaması getirilmesine karar verildi. Ramazan Bayramı’nda toplu bayramlaşma programları da yasaklandı.”

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Maske takmanın salgın ile mücadelede ne kadar kritik olduğunun altı çizildiği açıklama ise şu şekilde:

“Cadde ve sokaklarla halkın toplu bulunduğu yerlerde, iş yerleri ve bunların önlerinde maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Bu alanlarda sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmesi zorunludur.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler