Gündem

O İllerimizde Yaşayanlara Kritik Uyarı: Sağanak, Su Baskını, Dolu ve Kuvvetli Fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bazı bölgelerimiz ve illerimizde yaşayan vatandaşlar için su, baskını, dolu ve kuvvetli fırtına hakkında uyarı yapıldı.

Son değerlendirmeler kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Marmara, Batı Karadeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile İzmir, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Ayrıca açıklamanın devamında yağışların Batı Karadeniz ile Sakarya, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği ifade edildi. Bununla birlikte açıklamada yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

BAZI YERLERDE SICAKLIK AZALACAK

Rüzgarın Marmara’nın kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40 – 60 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili olarak sıcaklıkların yurdun batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı vurgulandı.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km / sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve yer yer toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler