Gündem

O İsim De Kripto Para Piyasasına Girdi; Dengeler Şaştı! “Maaşımla Bitcoin Alıyorum!” Duyan İnanamadı; “Neler Oluyor”

Terra krizi ile önemli ölçüde sarsılan ve yatırımcısına kayıplar yaşatmaya başlayan kripto para piyasaları, Davos’ta toplanan 2022 Dünya Ekonomik Forumu (WEF)’nun da gündemini oluşturdu. WEF’de konuşan Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, ilginç bir kripto para itirafı gerçekleştirdi.

Şimdiye dek gerçekleştirdiği kripto para piyasalarına ilişkin açıklamaları ile tanınan Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, bu kez 2022 Dünya Ekonomik Forumu (WEF)’nda konuştu. Maaşı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Suarez, Bitcoin (BTC)’e dair önemli açıklamalar yaptı.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Kripto Para Açıklaması

İki yıl aradan sonra yeniden toplanan Davos Zirvesi’ne açıklamaları ile damga vuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kripto para yatırımları ile öne çıkan isimlerden birisiydi. Kripto para piyasalarında şu an devam eden Terra krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Suarez, maaşını hala Bitcoin (BTC)’e yatırdığını açıkladı. Suarez’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Şunu belirtmekte fayda var. Bu, benim tek maaşım değil. İnsanların tek gelir kaynağın olması ve bunu BTC ile almaları tamamen farklı bir durum” ifadeleri yer aldı. Geçmişte maaşların ve vergilerin kripto para birimleri ile ödenmesi önermesiyle de öne çıkan Francis Suarez, açıklamalarına daha çarpıcı ifadeler ile devam etti. Finans dünyasına ilişkin önemli yorumlamalarda bulunan Suarez; “Hükümetin zaman içinde insanları kayıplara karşı korumaya çalışma çabaları oldu ancak finans dünyasında insanları kayıplara karşı koruyamazsınız. Bu, imkansız. Amerikan sistemi ve yatırım bunu gerektiriyor. Bu aynı zamanda kazanman da riskli bir yoludur” dedi.

Avrupa Merkez Bankası Kripto Yatırımlarını Araştırdı

Bir süredir yaşadığı ani düşüşler ile yatırımcısını korkutan kripto para piyasaları, Avrupa Merkez Bankası (ECB)’nın da dikkatini çekti. Konuyla ilgili bir anket yapan ve ankette Euro Bölgesi’ni araştırmaya konu alan ECB, ilginç detaylar ortaya çıkardı. ECB’nin açıkladığı anket sonuçlarına göre; Euro Bölgesi’nde yer alan her on evden birinde bir kripto para yatırımcısının olduğu görüldü. Bunun yanı sıra bu yatırımcıların kripto paraya yatırım yapmayan kişilere göre daha çok varlığa sahip olduğunu gözler önüne seren ECB, kripto para piyasalarındaki ilginin azalmış olmadığını da ortaya çıkarmış oldu. Öte yandan Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde yöneticilerinden biri aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamalar ile yatırımcıların kripto para piyasasını terk etmemesi gerektiğini önermişti.

İlgili Makaleler