Gündem

O İsim Konuştu; İslam Memiş Ve Selçuk Geçer’in Tahminleri Rafa Kalktı! Emlak Ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran Açıkladı! Altın Fiyatları…

Kur dengesizliğinden şikayetçi olan yatırımcı önünü göremezken başlayan Rusya ile Ukrayna krizinin ardından emtia piyasalarında da aynı belirsizliği yaşamaya başladı. Geçtiğimiz haftayı bir inişli bir çıkışlı geçiren altın, haftaya başladığı yükseliş değerini koruyamadı ve dünü yine düşüşler kapattı. Pek çok ekonomist yatırımcıları bu belirsizlik noktasında uyarırken; son uyarı Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’dan geldi.

Özellikle Amerikan Merkez Bankası (FED)’nın şahin tutumu sonrası dalgalı seyretmeye başlayan altın ve para piyasaları hem yatırımcıların hem de vatandaşların kafasını karıştırmaya başladı. Özellikle düğün yapacak ya da birikimleriyle mülk veya taşıt gibi fiziki yapılar alacak olan vatandaşlar, gözünü kulağını altın piyasalarına çevirmişken; uzmanlardan dalgalı piyasa hakkındaki uyarılar arka arkaya gelir oldu. Geçtiğimiz gün bir Youtube kanalına konuk olarak, önemli açıklamalarda bulunan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran ise, altını ele aldı.

Mert Başaran Altın Alacakları Uyardı

Realist bir tablo çizmesinin yanı sıra tahminlerinde her zaman haklı çıkmasıyla popüler hale gelmiş isimlerden biri olan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, FED ve Merkez Bankası’nın kararının ardından ilk kez konuştu. Hedefine altını alan Mert Başaran, altının dalgalı piyasasını değerlendirdi. Ne Var Ne Yok Youtube kanalına konuk olan Mert Başaran, gram altının 1200 lira olabileceğini söyledikten hemen sonra, alım ve satım fırsatlarını da yatırımcılar için açıkladı.

Mert Başaran Altında Alım ve Satım Fırsatlarını Açıkladı

Altının dalgalı seyrine dair önemli açıklamalarda bulunan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran; “Altın 870-880 liraları görürse alım fırsatıdır. Altın 1000 lirayı kesin görecek. 2 ay sonra ödemem var alayım mı diye soruyorlar, almayın kardeşim. Altının onsu 1700 dolardayken sessizce topladılar. Piyasadan çektiler. Uzun vadede yatırımını tutacaklar sepet yapsınlar. Altın da olsun, toprak da olsun. Sepet yapmanın mantığı bu. Hepsi aynı anda hareket etmez. Toprak için gelişmemiş bölgede alacaksınız” dedi. Yatırımcıları uyaran ve altın ile doların akıbetiyle ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Mert Başaran; “Çok spekülasyona açık dönemdeyiz. Sakin olsunlar. Altın için hala ucuz diyebiliriz. Çünkü altın tarafında dolar için bir sıkışma var. Ons artmasa bile dolar tarafında yaşanacak hareket sonrası altın 1200 lira olacaktır. Şu an ons arttı. Dolar bekliyor. Dolar artarsa altında büyük sıçrama olur. Fiziki altınınız, gümüşünüz kenarda mutlaka olsun” diye, açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler