Personel Alımı

O Kamu Kurumu Personel Arıyor; Maaşlar Yüksek! Başvurular Online Olarak Gerçekleştirilecek! KPSS Yok; Onun Yerine Tek Şart…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu ihtiyaçların öz kaynaklar ile oluşturulabilmesi amacı ile kurulmuş bir şirket olan HAVELSAN A.Ş., haziran ayı içerisinde işe alım gerçekleştireceğini duyurdu. Yayınladığı ilanda başvuru şeklinden son başvuru tarihine kadar her bir detayı adaylar için paylaşan HAVELSAN, başvuru için adayları o adrese yönlendirdi.

Çalışma şartları açısından oldukça iyi ve devlet ortaklı kurumlardan biri olan HAVELSAN, bu ay içerisinde işe alım gerçekleştireceğini açıkladı. Başvurular için teknik ve belirli sınavları verme şartları arayan HAVELSAN, aradığı pozisyona uygun şartları da belirledi. Başvuruları kendi sitesi üzerinden alacak olan HAVELSAN, adayları https://kariyer.havelsan.com.tr/ss/candidate-register linki üzerinden başvuru yapmaya yayınladığı ilan doğrultusunda yönlendirdi.

HAVELSAN, Şartları Taşıyanları Mülakata Alıyor

Bünyesinde çalıştıracak olduğu yeni personellerinin online ya da yüz yüze olarak mülakata alacak olan HAVELSAN, sadece şartları taşıyan adayların mülakat aşamasına geçeceğini duyurmuş bulunuyor. Bünyesinde çalıştıracağı personelden hem yabancı dil hem de teknik uzmanlık sınavlarından birinden yeterli puan almasını bekleyen HAVELSAN, İngilizce sınavı puanı için sadece; YÖKDİL, TOEFL, TÖMER, YDS sınav puanlarını kabul ediyor. İş başvuruları kapsamında pozisyonda en az 3 yıl deneyim bekleyen HAVELSAN, üniversiteye giriş sınavında alınan puan ile üniversite mezuniyet notunu da aday eleme kriterleri arasına eklemiş bulunuyor. Bunun yanı sıra doktora mezunu olan adaylardan teknik uzmanlık sınav sonucu istemeyen HAVELSAN, ön lisans veya lisans mezunlarını ise gerekli şartları taşıması halinde teknik mülakat ile değerlendirmeye alıyor.

Yabancı Dil Sınavı Her Kadro İçin İstenmiyor

Kariyer yapmak isteyen kişiler için oldukça gelişmiş şirketlerden biri olan HAVELSAN, her kadrosu için yabancı dil sınavlarından yeterli puan alma şartını aramıyor. Sadece yabancı dil olmasını beklediği mesleklerde bu şartı arayan HAVELSAN; lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimlerini yabancı dil eğitimi alarak tamamlayanları da söz konusu şarttan muaf tutuyor. Bunun dışında kalan adayların yabancı dil şartı olan bir pozisyona başvuru yapması halinde GRE, TOEFL, YÖKDİL, TÖMER, YDS, IELTS gibi sınavlar için ayrı ayrı belirlenmiş olan puanları tutturması ve bunu belgelemesi gerekiyor.

İlgili Makaleler