Ekonomi

O Kişilere SGK’dan Aylık 1500 Lira Ödeme !

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen yaşlılık aylığı 1500 lira olacak. Bu ödeme sıklıkla gündeme geliyor. Peki bu ödemeden kimler yararlanacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen yaşlılık aylığının 1500 lira olacağı belirtildi. SGK tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre, malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları en az 1500 lira olacak. Bu doğrultuda 65 yaşını doldurulan vatandaşlara yaşlılık ödeneği verilmektedir. Yaşadığı iş gücü kaybıyla, çalışarak herhangi bir gelir elde edemeyecek durumda olan 65 yaşındaki vatandaşlara devlet tarafından aylık maaş bağlanıyor.

ŞARTLAR ARANIYOR

65 yaş aylığı almak bakanlık ve kurumlar tarafından belirlenen şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan kişilere ödeme yapılmamaktadır. Bu doğrultuda başvuru yapacak kişinin SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi sosyal güvencesinin olmaması gerekmektedir. Ayrıca şu şartlar aranmaktadır:

-65 yaşını doldurmuş olması

-Aylık gelirinin muhtaçlık sınırının altında olması

-Sosyal Güvenlik Kurumu’na iş prim gününe dair ödeme yapılmaması

-Bu yardımdan yararlanmak için; nafaka alan kişilerin, asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip olması

-Başvuru yapacak kişinin, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık almaması gerekmektedir.

1500 LİRA ÖDEME BEKLENİYOR

Başta asgari ücret olmak üzere, bütün ekonomi kalemleri, enflasyon oranına göre yeniden düzenlenirken memur ve emekli maaşlarına, asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte yaşlılık aylığına da zam geldi. Daha önce 637 lira olan bu ödeme 672 lira oldu. Bunun yanı sıra bu ödemenin 1500 lira olması beklenmektedir. Ancak bu konu hakkında henüz net bir gelişme bulunmuyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılabilir. Bu başvurunun değerlendirilmesi için başvuru yapacak olan kişinin kişi başına düşen aylık gelirinin 701 liranın altında olması gerekmektedir. Ayrıca yardım almak isteyen vatandaşların varsa eşi ve kendisinin toplam geliri 1.402 lirayı aşması durumunda aylık bağlanamaz.

İlgili Makaleler