Ekonomi

O Kişilerin Her Ay Maaşına Ek En Az 252 Lira Aile Yardımı Yapılıyor

Devlet tarafından milyonlarca kişiye aile yardımı yapılıyor. Buna gör en az 252 lira aile yardımı yapılıyor. Peki aile yardımı için ne kadar ödeme yapılıyor? Kimler yardımdan yararlanabilir?

Memurlara verilen aile yardımı konusu araştırılmaya başlandı. Araştırmada kimler faydalanabileceği merak konusu olurken ödenecek tutar da sorgulanmaya başladı.

Bu kapsamda özellikle milyonlarca emekliyi ilgilen düzenlemenin kabul edilmesi durumunda ise en az 252 lira ek yardım ödemesi yapılabileceği açıklandı. Peki aile yardımı nedir, kimler yararlanabilir?

AİLE YARDIMI NEDİR?

Aile yardımı, evli olan memurlara ödenen bir yardım olmakla birlikte bu yardım, memur eşlerinin herhangi bir sosyal güvencesi olmaması durumunda ayrıca çocukların her biri için ise yaş grubuna göre ödenmektedir. Bununla birlikte çalışmayan ve emekli olmayan eşlere ömür boyunca, erkek çocuklarına öğrenci olup olmamasına bakılmaksızın 25 yaşına kadar, kız çocuklarına da evli olmadıkları süre ömür boyunca ödenen bir yardımdır.

MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK

Konu ile ilgili olarak memurlara çalışmayan eş için 332 lira, çocuklar için ise 0-6 yaş için 73,04, 6 yaş üstü için 36,52 TL ödeme yapılıyor. Bu aile yardımı hem Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) hem de memur konfederasyonları tarafından gündeme getirildi ve bu ödemenin emekli vatandaşlar için kabul edilmesi durumunda maaşlarında artış olacağı ifade edildi.

EN AZ 252 LİRA ÖDEME

Aile yardımı ödemesi hakkında yapılan açıklamada TÜED tarafından “Çalışırken ödenen bu para, emekli olunduğunda kesiliyor. Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Bu ödemelerin emekliler için bu yıl kabul edilmesi beklenmektedir. Bu düzenleme ile 6 yaş üstü 2 çocuklu emekliler, 405 TL ek ödeme alacak olup en az ise 252 TL ek ödeme alınması gündeme gelecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler