Kamu HaberleriPersonel Alımı

O Kurum Duyurdu; Tam 577 Kamu Personeli Alınacak! Alımlar İçin Şartlar Açıklandı, Son Başvuru için Sadece 3 Gün Kaldı! İşte, Detaylar…

Özellikle çalışma şartlarının özel sektöre göre çok daha iyi olması nedeniyle vatandaşların daha sık tercih ettiği kamu kurumları ve belediyeler, 2022 yılında yapacağı personel alımlarını tek tek açıklamaya başladı. Yayınlanan son ilana göreyse, toplamda 577 personelin kamu kurumları tarafından istihdam edileceği öğrenildi.

4 bin ile 6 bin TL maaş arasında 577 personel istidam edecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştireceği personel alımlarına dair detayları geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaştı. Başvuru şartlarını da açıklayan SGK ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi personel alımları için son başvuru tarihini de arka arkaya duyurdu.

577 Kamu Personeli İçin Alımlar Başladı

Bir süredir iş arayan vatandaşların beklediği kamu alımları, 2022 yılı için de başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Kayseri Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), arka arkaya personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre SGK’nın 550 memur alımı gerçekleştirecekken; KASKİ’nin 27 işçi alımı gerçekleştireceği ortaya çıktı. 18 Mart 2022 ile 24 Mart 2022 tarihleri arasında başvuruları alacak olan SGK ve KASKİ, personel alım şartlarını da aynı ilan içerisinde yayınladı. Bunun yanı sıra KASKİ yaptığı açıklamada; 11 su ve kanalizasyon işçisi, 4 büro elemanı, 3 engelli işçi, 2 harita teknikeri, 2 inşaat ve enerji sistemleri mühendisi, 2 iş makinesi operatörü ve 3 kanalizasyon işçisi alımı yapacağını içeren ifadelere yer verdi.

KASKİ Memur ve İşçi Alımı İçin İlan Yayınladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ)’nden arka arkaya yayınlanan personel alımı ilanları iş arayan vatandaşların yüzünü güldürdü. Her iki ilan için de başvuruların başladığı öğrenilirken; istihdam edilecek personellerde aranan şartlar da ortaya çıktı. Buna göre, SGK ve KASKİ’nin alımlarında ortak olarak yer alan kriterler şu şartlardan oluştu:

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
– 18 yaşını doldurmuş olmak,
– Erkek adaylar için; askerlik ile herhangi bir ilişiği kalmamış olmak,
– Herhangi bir sebep ile kamusal haklardan mahrum bırakılmamak,
– İŞKUR internet sitesine ‘işsiz’ statüsünde kayıtlı olmak,
– Kadrolar için belirlemiş olan eğitim ve diğer özel şartları taşımak.

İlgili Makaleler