EkonomiGündem

O Madende Beklenmedik Artış! Rekor Üstüne Rekor Kıran Madene Yatırım Yapmak İsteyenlere Piyango Niteliğinde Uyarı: 12 Bin Dolara Çıkacak!

Tüm dünyadaki yatırım piyasası dengelerini değiştiren Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, şimdilerde değerlenen madenlerin de değişmesine neden olmaya başladı. İlk işgal gününden bu yana yatırım araçlarının değerlerini adeta alt üst etmeyi başaran Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, dün itibariyle emtia piyasasını da bir hayli değiştirdi. Geçtiğimiz günlerde rekor bir artış ile herkesi şaşırtan o maden, bugün itibariyle en karlı yatırım araçlarından biri haline geldi.

Batının Rusya’ya dönük ekonomik yaptırımlarının genişlemesinin ardından her gün alt üst olan emtia piyasaları, bugün itibariyle bir madenin öne çıkmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde aldığı değeri bir kez daha artıran ve tarihi rekorunu yenileyen bakır, bir buçuk yılın en yüksek seviyesini gören altından sonra en çok yükselen madenlerden biri oldu. Bakır fiyatlarının yanında yükselişine dur durak devam eden nikel ve paladyum madenleri de iyi bir yatırım aracına dönüştü.

Bakırın Durdurulamayan Artışı, Yatırımcıları Şaşırtıyor!

Son zamanlarda durduramayan artışına her an devam eden altın, nikel ve paladyumun ardından artan madenler arasına bakır da eklendi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından altın paladyum tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken; nikel madeni yüzde 20 üzerinde bir artış göstererek, yeni yatırım araçları arasındaki yerini aldı. Tarihi rekorunu adeta tazeleyen bakır ise, emtialar içerisinde fiyatı en çok artan madenlerden biri haline dönüştü. Geçtiğimiz hafta tonu 10 bin 910 dolar seviyesinde olan bakır, bugün itibariyle tonu 11 bin dolardan satılır hale geldi.

Bakırın Gelecekte Ulaşacağı O Rakam Diğer Sektörler İçin Son Derece Tehlikeli Bulunuyor

Bakır madeninde küresel üretimin yüzde 3,3’ünü üstlenen Rusya’nın şu sıralar Ukrayna’yı işgal ediyor olması, bakır fiyatlarını da önlenemez bir artışa neden oldu. Konuyla ilgili tahminlerde bulunan Goldman Sachs analistleri, önümüzdeki 12 ay içerisinde bakırın çok daha hızlı yükseleceğini öngördü. Bakırı ntonu için bir de tahminde bulunan Goldman Sachs analistleri, bir yıl içerisinde bakırın tonunun 12 bin dolara yükseleceğini duyurdu. Öte yandan maden artışlarına dikkat çeken uzmanlar, bakır madeninin birçok endüstride kullanıldığını hatırlatarak, bakırın artışının devam etmesi halinde; otomobilden kimya sektörüne kadar her sektördeki ürünler zam alabileceğini de dikkat çekti.

İlgili Makaleler