Gündem

O ülkede yeni doğan bir bebekte corona virüse rastlandı!

İngiltere’de yeni doğan bir bebeğe uygulanan corona virüsü test sonuçları pozitif çıktı. Annenin de corona virüse sahip olduğu öğrenilen olayda virüsün bebeğe doğumda mı yoksa anne karnında mı bulaştığı ise bilinmiyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir bebek corona virüs (Covid-19) hastası oldu. Ülkede vaka sayısının 850’ye ulaştığı bilgisi verilirken virüs taşıyan bebek dünyanın en genç corona virüs vakası olarak değerlendiriliyor.
İngiltere Sağlık Bakanlığı, tarafından onaylanan olayda annenin doğumdan birkaç gün önce zaatüre şüphesiyle hastaneye getirildiği biliniyor. Anneye uygulanan testin sonucuna ise doktorlara doğumdan sonra ulaşabildi.

Ayrı hastanelerde tedavi görüyorlar

Anne ve bebek corona virüsü tespitinden sonra ayrı hastanelerde tedavi altına alındı. Hastanede çalışanlarından birinin yaptığı açıklamada:
“North Middlesex Üniversite Hastanesi’nde corona virüs testi pozitif çıkan iki hasta var. Bir tanesi karantina altında tedavi edilirken diğeri ise özel bir merkeze transfer edildi. Hastalarımızın ve çalışanlarımızın güvenliği bizim önceliğimiz. İngiltere Halk Sağlığı’nı bu konuda kılavuz olarak alıyoruz. Hastaların tedavi gördüğü odaların yanı sıra kendilerini izole etmesi gereken hastalarımızla yakın temasta olan çalışanlarımızın bulunduğu yerleri de temizliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir