Ekonomi

O Ülkeden Flaş Açıklama! Kripto Para Kullananları Affetmeyecek!

Özellikle son dönemin en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan Kripto para için üzücü bir haber geldi. Bilindiği üzere daha önce Çin ‘in kripto parayı yasa dışı ilan etmesiyle kripto para cephesinde ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bugün alınan bilgiye göre Hindistan kripto parayı yasaklama kararı aldı. Üstelik bu karara uymayan vatandaşlara hapis cezası verilebilmesi öngörülüyor. İşte Hindistan kararının detayları..

Kripto Para’ya Büyük Şok!

Hindistan cephesinden gelen açıklamaya göre, başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere tüm kripto para birimlerine yasak getirilecek. Bu bağlamda, kripto paraların gençlerin geleceğine yönelik bir tehdit olabileceği ifade edilirken; insanları bu sektöre yatırım yapmaya teşvik eden reklamlar ile beraber kripto paraların saklanabildiği dijital cüzdanların da yasaklanacağı belirtildi.

Üstelik Hindistan kripto para yasağını ihlal edenlere tutuklama emri olmaksızın hapis cezası verecek. Hükümet sadece kripto parayla ödeme işlemlerini değil aynı zamanda vatandaşların bireysel olarak madencilik, alım-satım vb. işlemler yapmalarını da yasaklayacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Kripto para biriminin güncel değeri 51,038.40 dolar seviyesinde.

İlgili Makaleler