Gündem

Ödemeler Kesinleşti ! Emekli Olmayana Aylık 645 Lira Ödeme

Emekli olmayan vatandaşlara bir ödeme gündeme geldi. Bu ödeme kapsamında emekli olmayan vatandaşlara aylık 645 lira verilecek. Peki bu ödeme detayları neler? Okuyucularımızla paylaşıyoruz...

Emekli olmayan vatandaşlara aylık 645 lira ödeme yapılacak. Buna göre yaşlılara 645 lira ödeme müjdesi geldi. Bu ödemenin detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz…

Sosyal Güvenlik sistemi kapsamında yaşlı ve muhtaç kişilere her türlü desteğin sağlanması için düzenlemeler yapılırken bu düzenlemelerin biri de 65 yaş aylığıdır. Buna göre 65 yaş ve üstü vatandaşlardan bir kısmı kendine yetebilirken, büyük çoğunluğu ise maddi ve manevi her türlü desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçlara da 645 lira ödeme desteği geliyor.

DESTEK DETAYLARI

Bu ödemeden yararlanmak isteyenlerin 65 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Ayrıca sosyal güvenlik kuruluşlarından gelir veya aylık alınmıyor olması gerek.

Aylık 645 lira destek ödemesinden yararlanmak isteyenler ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabileceklerdir. Kişilerin şahsen ve yazılı olarak başvuru yapması gerekiyor.

Aylık 645 Lira Destek Ödemesi

65 yaş aylığı için başvuru yapılan tarihten itibaren bir ay içerisinde işlemlerin sonuçlanması gerekiyor. Buna göre sonuçlar için çok fazla beklenmiyor.

Emekli olan vatandaşlar bu destekten yararlanamıyor ve aylık 645 lira ödeme alamıyor. Bunun için 65 yaş aylığı için emekli aylığı, malullük aylığı, yetim aylığı, dul aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri alınmıyor olması şartları bulunmuyor. Ayrıca gelirin 701 lirayı geçmemesi gerekiyor.

Bu destek ödemeleri hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir