Gündem

Önce ‘Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz’ü Yazdı, Sonra Kocasını Öldürdü! Cinayetin Sebebi ise Çok Şaşırttı!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bu cinayet davası en çok konuşulanlar arasında yerini aldı. Seneler önce yayınlanan bir kitabında ‘kocanızı nasıl öldürürsünüz’ isimli bir bölümü kaleme alan kadın yazar Crampton Brophy, kocasını öldürmesi sebebi ile çıktığı mahkemede suçlu bulundu. Savcılığın iddiaları jüri heyeti tarafından hayretle karşılandı.

71 yaşındaki Nancy Cramton Brophy ile 63 yaşındaki Daniel Brophy gayet normal ve mutlu bir çift olarak görülüyordu. Çiftin birlikteliği, Daniel’in öldürülmesi ise son buldu. Bir aşçılık okulunda öğretmen olan Daniel, 2018 yılında uğradığı bir silahlı sonucunda hayatını kaybetti. Usta şefin bulunduğu okulda güvenlik kamerası olmadığı için cinayet gizemini koruyordu.

Ancak devam eden davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Cinayet mahallinin etrafında bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan polisler, çok şaşırtıcı bir ayrıntı ile karşılaştılar. Cinayet saatinde Daniel’in eşi Crampton’a ait otomobil, cinayetin işlendiği yere çok bir yerde tespit ediliyor.

Güvenlik Kameralarına Yakalandı

Bu detay sonrasında incelemelerini hızlandıran polis ekipleri, Amerikalı yazarın kocasını öldürdüğünü tespit etti. Yapılan incelemeler sonucunda kadının, kocasını çalıştığı okula kadar takip ettiği, daha sonrasında ile bir tabaca ile onu vurduğu sonucuna vardı. Cinayet işlenmeden önceki günlerde, kadının, tespit ve takibinin çok zor olduğu hayalet adı verilen bir silahı internet üzerinden aldığı gün yüzüne çıktı.

2018 yılından bu yana tutuklu yargılanan Crampton, yıllar önce Yanlış Koca isimli bir kitabı kaleme almış ve kitapta Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz isimli bir bölüme yer vermişti.

Cinayetin Sebebi ‘Tamamen Duygusal’

Cinayetin arkasındaki sebep ise jüriyi hayrete düşürdü. Savcılığın iddialarına göre bu cinayet tamamen tasarlanarak işlendiğini ileri sürdü. Çiftin uzun bir süredir finansal olarak dar boğazda olduğunu belirten savcılık, kadının 1,4 milyar tutarındaki hayat sigortası ödemesini alabilmek için cinayeti işlediğini söyledi.

İlgili Makaleler