Önemli Başlıklar

KOSGEB Devlet Destekli İş Yeri Nasıl Kurulur?

KOSGEB İşyeri Açmak İsteyenlere Ne Kadar Destek Veriyor?

KOSGEB’in işyeri açmak için verdiği desteklerden bir tanesi hibedir. KOSGEB’ten destek almayı planlayan kişiler hibe başvurusunda bulunabilirler. Bu hibelerin geri ödemesi yoktur. Bunun yanı sıra KOSGEB kredi desteği de veriyor. Bu desteğin ise geri ödemesi bulunuyor. Ancak bu geri ödemeler sırasında herhangi bir faiz işlenmiyor. Bu sayede de işyeri sahibi olmak isteyen kişiler kredi taksitlerini rahat bir şekilde ödeyebiliyor. 

KOSGEB Desteği Alma Şartları Nelerdir?

KOSGEB desteği alma koşulları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması vardır. KOSGEB’in destek programlarına dahil olabilmek için bazı koşulların sağlanması gerekir. Bu koşulları sağlamayan kişiler ise desteklerden yararlanamaz. KOSGEB desteğini alabilmek için aranan diğer şartlar ise şu şekildedir:

•    18 yaşından büyük olmak,
•    Daha önce KOSGEB desteğinden yararlanmamış olmak,
•    Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak,
•    KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birisinde faaliyet gösteriyor olmak.

KOSGEB’in hangi sektörlere destek verdiğinin öğrenmek isteyen kişiler internet sitesini ziyaret edebilir. KOSGEB’in internet sitesinde desteklenen sektörlerin tam listesi mevcuttur. 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Nasıl Başvurulur?

Uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu e devlet üzerinden yapılabiliyor. KOSGEB desteğini alabilmek için bu eğitime katılması ve eğitimi başarıyla tamamlayıp sonunda sertifika alınması şarttır. Devlet destekli işyeri açabilmenin temel şartlarından bir tanesi budur. 32 saatlik bu eğitim boyunca kursiyerlere bir işyerinde olması gereken temel unsurların neler olduğuna dair bilgi verilir. Ayrıca eğitimde risk yönetimi konusunda da dersler mevcuttur. Bu eğitime katılmak için de e devletten başvuru yapılması gerekir. E devlet sistemine şifre, internet bankacılığı, mobil imza, TC kimlik kartı bilgilerinden birisi ile giren kişiler daha sonrasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu ekranını açmalıdır. Bu ekrandaki bilgiler doldurularak başvuru gerçekleştirilebilir. 

Vakıfbank İşyeri Açmak İsteyenlere Ne Kadar Kredi Veriyor?

Vakıfbank işyeri kredisi miktarı işyerinin ekspertiz değerinin %75’i kadardır. Devlet desteğinin yanı sıra işyeri açabilmek için bankalardan kredi almayı düşünen kişilerin başvurabilecekleri adreslerden bir tanesi Vakıfbank’tır. Vakıfbank işyeri sahibi olmak isteyen kişilere uygun faiz oranıyla kredi veriyor. Satın alınacak olan işyerinin ekspertiz değerinin %75’i Vakıfbank’tan müşterilerine kredi olarak sağlanıyor. Ayrıca bu krediyi alabilmek için de işyerinin kat mülkiyeti ya da kat irtifakı tapusunun olması gerekiyor. Vakıfbank’ın işyeri kredisine başvurmak isteyen kişiler de en yakın Vakıfbank şubesine gitmelidir. 

Halkbank Girişimci Kredisi Almak İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Halkbank’ın girişimci kredisi başvuru belgelerinden bir tanesi kredi başvuru formudur. Halkbank girişimcilik yaparak bir işyeri açmayı planlayan müşterilerine kredi sağılıyor. Bu krediyi alabilmek için de başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Bunun yanı sıra banka kredi başvurusu için şu belgeleri talep ediyor:

•    TC kimlik fotokopisi,
•    Eğitimin durumunu gösteren belge,
•    Ticaret sicil gazetesi.

Devlet destekli işyeri açmanın yanı sıra bankadan kredi alarak bir işyeri kurmayı düşünen kişiler çoğunlukla Halkbank’a başvurur. Bunun da temel nedeni bankanın uygun faiz oranı ve ödeme seçeneği sunmasıdır. Bu kredinin faiz oranlarına dair bilgi almak isteyen kişiler ise en yakın Halkbank şubesi ile iletişime geçmelidir. 

Kamuilanlari.com Özel Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir