Önemli Başlıklar

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikasının alınması için ilk olarak eğitime katılmak ve bu eğitimi başarıyla tamamlamak gereklidir. KOSGEB girişimcilik yaparak bir işletme kurmak isteyen kişiler için uygulamalı girişimcilik eğitim programı düzenliyor. Bu eğitime katılan kişilere de sertifika veriliyor. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası sayesinde de KOSGEB desteklerine başvurulabiliyor.

Kimler KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Katılabilir?

KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimine katılabilecek kişiler arasında 18 yaşının üzerindekiler vardır. KOSGEB’in düzenlediği bu eğitime katılabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Bu eğitim programı için alt yaş sınırı 18’dir. Ancak uygulamalı girişimcilik eğitimi için herhangi bir üst yaş sınırı belirlenmemiştir. Bundan dolayı 18 yaşından büyük olan herkes bu eğitime katılabiliyor. KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimine katılabilmek için eğitim şartı da aranmıyor. Okur yazar olmak bu eğitimlere katılabilmek için yeterli oluyor.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitim başvurusu işlemi e devlet üzerinden yapılabiliyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak ve sertifika almak isteyen kişilerin ilk olarak başvuru yapması gereklidir. Bu başvuruyu da yapabilmek için e devlet sistemine girebiliyor olmak şarttır. E devlete giriş yapabilmek için şifreye sahip olunmalıdır. Şifresi olmayan kişiler PTT şubelerine giderek şifre alabilir ayrıca internet bankacılığı, TC kimlik kartı, mobil imza gibi bilgilerden birisini kullanarak da giriş yapabilir. Giriş işlemini yapan kişiler KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu ekranını açmalıdır. Bu ekrandan bilgiler doldurularak eğitime katılmak için başvurular gerçekleştirilebilir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Neden Önemlidir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin önemi KOSGEB desteklerine başvurabilmek için zorunlu olmasından dolayı oldukça fazladır. KOSGEB yeni bir işletme kuracak olan kişilere hem hibe hem de kredi desteği sunuyor. Hibenin geri ödemesi bulunmazken kredilerin geri ödenmesi gerekiyor. Ancak KOSGEB’in sağladığı bu kredinin geri ödemesinde faiz uygulanmıyor. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikasına sahip olunması da bu desteklerden faydalanabilmek için şarttır. Bu sertifikaya sahip olmayan kişiler KOSGEB’in girişimcilik için açtığı destek programlarına başvuramazlar. Ayrıca uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde bir işletmenin uzun süreler faaliyet gösterebilmesi için nelere sahip olması konusunda da bilgilendirmeler yapıyor. Bu da işletme açmak ve sektörde kalıcı bir yer edinmek isteyen kişiler için oldukça faydalı oluyor.

Hangi İllerde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alınabilir?

KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimini alınabilecek iller ülkenin tüm illeridir. KOSGEB anlaşmalı olduğu bazı kurumlar aracılığıyla uygulamalı girişimcilik eğitimini düzenliyor. Örneğin bu kurumlardan bir tanesi İŞ-Kur’dur. KOSGEB’in eğitim verilmesi için anlaşmalı olduğu kurumlar her ilde mevcuttur. Bundan dolayı ülkenin neresinde yaşanıyor olunursa olunsun uygulamalı girişimcilik eğitimine katılabilmek ve sertifika alarak KOSGEB’in desteklerine başvurabilmek mümkündür. Uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu yapılırken hangi ilde eğitim almak istendiği işaretlenmelidir. Başvuru işlemi sırasında kişilere böyle bir tercih yapabilme fırsatı tanınıyor.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kaç Saattir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi süresi 32 saattir. KOSGEB’in girişimciler için verdiği hibe ya da kredisine başvurmak isteyen kişiler uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması şarttır. KOSGEB’in zorunluğu kıldığı eğitim süresi ise 32 saattir. Ancak bazı kurumlar bu eğitim süresini daha fazla yapabiliyor. Daha uzun süreli eğitimin daha faydalı olduğunu düşünen kurumlar bu eğitimi 70 saate kadar çıkarabiliyor. Bu eğitimin sonunda da kursiyerler bir sınava alınıyor. Bu sınavdan başarılı not alan kişilere sertifika veriliyor. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikasını alan kişiler de bu sertifikaları ile beraber KOSGEB’in destek programlarına başvurabiliyor.

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir