Ekonomi

Oran Belli Oluyor ! Milyonlarca Emekliye Çifte Müjde

Emekli ve memur zamları hakkında kritik veriler belli oldu. Buna göre Ocak - Mayıs enflasyonu kyüzde 4,57 oldu. Bu bağlamda memur ve emeklilere yüzde 4'lük artışın yanı sıra 0,57 oranında bir fark oluştu. Ayrıca Temmuz ayında zammın yüzde 4,41 oranında olması beklenmektedir. Bunun yanı sıra emeklilere 27 Temmuz ile 30 Temmuz arasında ikinci bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

SSK ve Bağ Kur emeklileri bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Bu zam Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Memur ve memur emeklilerine yüzde ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ü aşarsa aştığı kısmı kadar zam farkı yansıtılacak. 3.2 milyon memur ve 12.8 milyon emeklinin Temmuz ayındaki zammında ilişkin veriler yavaş yavaş belli olmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Bu bağlamda Temmuz zammının ipuçları da belli olmaya başladı. Buna göre Ocak – Mayıs enflasyonu yüzde 4,57 oranında gerçekleşti. Yani yüzde 4’ün yanı sıra yüzde 0,57 oranında fark oluştu.

MAAŞLARA YANSIMASI

5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4,57 oldu. Memurlara ve memur emeklilerine de yüzde 4’lük artışın yanı sıra yüzde 0,57’lik oranda fark oluştu. Bu şekilde 5 aylık rakamlara göre en düşük emekli maaşı 1865 lira, memurda ise 2 bin 782 lira lira oluyor. 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda 2 bin 208 liraya yükseldi.

Bu zamların kesinleşebilmesi için 1 ay kaldı. Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandığında zam oranı kesinleşmiş olacak. Memur emeklilerinde ise 2 bin 661 liradan 2 bin 782 liraya yükselecek. En düşük naaş, esnaf emeklilerinde ise 1784 liradan 1865 liraya yükselecek.

Zamlar bu şekilde gerçekleşirse maaş tablosu ise şöyle olacak:

HAZİRAN AYI RAKAMLARI BEKLENİYOR

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandığında zam oranları kesinleşecek. Bu bağlamda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması beklenmektedir.

İlgili Makaleler