GenelGündem

Otomobil Almayacak Bile Kuyruğa Girdi: O Bankalar Aylık 1607 TL’ye Araba Almayı Mümkün Hale Getirdi! İşte, Kolay Araba Kredisi Veren Bankalar

Koronavirüs pandemisinin olumsuz etkisini gösterdiği alanlardan biri de otomobil sektörü oldu. Koronavirüs ile sağlık mücadelesi kapsamında bir süreliğine üretimini durdurmak zorunda kalan otomobil firmaları, birinci el araç piyasasının yavaşlamasına ve ikinci el araçlara olan ilginin artmasına neden olmuştu. İkinci el araç piyasasına artan ilgi ise, ikinci el araçların fiyatını geçtiğimiz yıl adeta iki katına çıkarmıştı. Bu nedenle vatandaşların ikinci el araç alımları içinde kredi türleri geliştirmeye başlayan bankalar, şimdilerde herkesin araç sahibi olabileceği bir kredi türü ile vatandaşların karşısına çıkmak için hazırlıklarını tamamladı.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikinci el araç piyasasında ilk düzenleme Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’ndan geldi. Bu düzenlemenin ardından kredi taksit seçeneklerinde uzatmaya giden bankalar, vatandaşların kendilerini tercih etmesi için adeta yarış haline geldi. Ardından taksit ödemelerini de oldukça uygun seviyelerde tutan bankalar, ikinci el araç piyasasının hızlanmasını da sağladı. Öte yandan BDDK’nın düzenlemesinin ardından en uygun kredi türü o bankadan geldi.

BDDK Açıkladı: Taşıt Kredilerinde Vade 48 Aya Yükseltildi!

Geçtiğimiz günlerde araç almak isteyip de taşıt kredisi taksitlerini yetersiz bulan vatandaşlar için yeni bir düzenlemeye giden BDDK, yeni düzenlemesinin detaylarını internet sitesinde yayınladı. Yeni yayınlanmış olan BDDK mevzuatına göre; taşır kredilerindeki güncel vade 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için 48 ay, 400-800 bin TL aralığındaki araçlar için 36 ay, 800 bin ile 1,2 milyon TL aralığındaki araçlar için 24 ay ve 1,2-2 milyon TL aralığındaki araçlar için ise 12 ay olarak belirlendi. Araçlar için kullanılabilecek olan kredi tutarlarında da güncellemeye giden BDDK; 400 bin TL’ye kadar olan araçların yüzde 70, 400-800 bin TL aralığındaki araçların yüzde 50, 800-1,2 milyon TL aralığındaki araçlar için yüzde 30, 1.2-2 milyon TL aralığındaki araçların ise yüzde 20’i kredi kullanabileceğini açıkladı.

Aktifbank’tan 14 Yaşını Geçmemiş Her Araç İçin Kredi

BDDK’nın düzenlemesinin ardından müşterilerine uygun fiyatlı taşıt kredisi sunmak için harekete geçen Aktifbank, 14 yaşını geçmemiş her marka ve modeldeki araç için taşıt kredisi vereceğini açıkladı. Uygun faiz oranı ile müşterilerinin karşısına çıkan Aktifbank, taşıt kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşları, PTT şubelerine yönlendirdi.

 

İlgili Makaleler