Ekonomi

Otoyol ve Köprülerde OGS dönemi bitti! Yarından itibaren yalnızca HGS geçerli olacak

Otoyol ve köprülerde senelerdir kullandığımız Otomatik Geçiş Sistemi dönemi bitti. Yarından itibaren otoyol ve köprülerde yalnızca Hızlı geçiş sistemi olan HGS kullanılacak.

Uzun senelerdir kullandığımız otoyol ve köprü geçişlerinde durmadan geçiş veren Otomatik Geçiş Sistemi son buluyor. Uzun senelerdir kullandığımız geçiş sistemleri tek bir yerde toplanıyor. Önceden geçişlerimizde gişelerden ödemeleri nakit yapılır ve buda uzun kuyruklar oluşturarak trafik yaratırdı.

Daha sonra hayatımıza kartlı geçiş sistemi dahil oldu. KGS ile beraber OGS’de  devreye girmiş oldu. Fakat OGS VE KGS olan bu iki sistemde kullanım zamanlarını doldurdu.

Yalnızca HGS olacak!

Otoyol ve köprü geçişlerimizi bu zamana kadar yaptığınız OGS sistemi ile tamamlıyorduk. Artık hayatımızdan çıkan OGS yerine HGS sistemi kullanılacak. Daha verimli olduğu düşünülen HGS ile iş yükünün azalması hedefleniyor.

Artık OGS yerine sürücüler HGS etiketi alacak. Özel işletme şirketlerine ait olan otoyol ve köprülerde bazı yerlerde de nakit ödeme ile geçiş yapılacak.

OGS’den HGS’ye geçiş nasıl yapılacak?

OGS cihazı olan sürücüler HGS etiketini ücretsiz bir şekilde alabilir. OGS cihazınızı aldığınız bankaya 31 Mart 2022’den önce başvurunuzu yapmanız gerekir.

İptali için başvuru yaptığınız bankaya iptal ettiğiniz OGS cihazının yerine HGS başvurusu yapmanız gerekir. Bütün geçişlerinizin ödemeleri HGS ile alınacaktır.

OGS cihazınızın iptal edilmeden önceki yaptığınız ve ödemediğiniz geçiş ücretleriniz kapalı olacak ve OGS hesabınızdaki kalan bakiyenizden alınarak ödeme tamamlanacak.

Yaptığınız bu işlemlerden sonra ise OGS hesabınızda hala bulunan bir miktar para var ise kişinin banka hesabına veya kredi kartına iade işlemi yapılacak.

OGS ile yaptığınız geçişlerde ücretlerinin ödenmemesi gibi durumlarda kullanılmak için güvenme adı altında önceden alınmış olan tutarlarınız kredi kartınız veya banka kartınıza iadesi gerçekleşecek.

İade işlerinizin başlama tarihi ise OGS cihazınızın iptal ettiğiniz tarihten 30 gün içerisinde kullanıcıların kredi kartı veya banka hesaplarına yatırılır.

OGS cihazını tarihlerden önce HGS cihazı ile değişim yapan kullanıcıların herhangi bir işlem yapmalarına lüzum yoktur. 31 Mart 2022 tarihine kadar kapatılan OGS cihazları 31 Mart tarihinden sonra iptal edilecektir.

İlgili Makaleler