Özel sektör İş İlanları

16.500 TL Maaş ile Vasıflı/Vasıfsız Gemi Personeli Alım İlanları!

Taranto Denizcilik tarafından iş ilanı yayımlandı. İlanda maaşın 16.500 TL olduğu belirtilirken tecrübeli veya yetiştirilmek üzere gemici ve gemi personelleri aarandığı ifade edildi. Çok sayıda personel alınacağını duyuran firma 81 ilden gelecek kadın,erkek, vasıflı, vasıfsız tüm personellerin başvurularının değerlendirileceğini belirtti.

İlanda şu bilgilere yer veriliyor..Çeşitli denizcilik  firmalarından yapılan ilanlar ile ilgili başvuru linkleri haberimizin sonunda verilmiştir.

Sabıka kaydınız yoksa ve en az ilköğretim mezunu iseniz ilgili telefonlarimizdan bilgi alabilirsiniz.

  • Maaş
  • Mesai
  • İkramiye
  • Ssk
  • Prim
  • Sefer başi primler
  • Yemek
  • Kalacak yer
  • 6 ayda 1 maaş ikramiye

Not: ilgili adaylarin t.c vatandaşi olması ve sabıka kaydının olmaması şartı ile telefonlarımızdan başvuru yapabilirler.

İstenen yetenek ve uzmanlıklar

  1. T.c vatandaşı olmak
  2. Vasıflı/vasıfsız
  3. En az ilköğretim mezunu
  4. Seyahat engeli olmayan
  5. Denizlerde kariyer hedefleyen
  6. 17 ile 65 yaş arası personel alımı yapılacaktır.

GEMİLERDE KİM NE İŞ YAPAR?

Kaptan (Süvari Bey)

Bir geminin sevk ve idaresinden tam sorumlu olan en yetkili amir sıfatına sahip olan gemi adamı olup aynı zamanda hukuken de şirketi gemi personeline ve üçüncü taraflara karşı temsil eden kişi.

Birinci Zabit (İkinci Kaptan – Efendi Kaptan) 

Geminin emniyetli yükleme/taşıma/tahliye operasyonlarından Gemi Kaptanı’na sorumludur. ISPS Kodu gereğince gemide bulunması gereken ‘Gemi Güvenlik Zabiti’, Çöp Yönetimi gereği ‘Çevre Kontrol Zabiti’ ve geminin Disiplin Amiridir. Köprü üstünde 04:00-08:00 ve 16:00-20:00 seyir vardiyası tutar. Her sabah mesaiden önce Güverte Reisine yapılacak işleri verir; raspa, boya, yağlama ve bakım tutum gibi. Demir ve yanaşma manevrasında baş tarafta personelin emniyetli çalışmasını denetler ve köprü üstüyle iletişimi sağlar.

İkinci Zabit (Üçüncü Kaptan – Efendi kaptan) 

Geminin bir limandan bir başka limana emniyetli bir şekilde gideceği rotayı Gemi Kaptanı talimatına göre çizer. Bu rotayı belirlerken faydalanılan kitap ve haritaları günceller. Gemide bulunan revirdeki ilaç ve donanımların kontrolünü yapar, süresi biten varsa isteğini yapar. Gemi personelinin başına kazalarda ilk müdahaleyi yapar. Liman evraklarını hazırlar. Personelin gümrüksüz sigara ve içki aldığı büfenin (slop chest) hesaplarını tutar. Köprü üstünde 12:00-16:00 ve 00:00-04:00 seyir vardiyası tutar. Limandayken, Birinci Zabit’e operasyonlarda yardım eder.

Üçüncü Zabit (Dördüncü Kaptan – Efendi Kaptan) 

Geminin en tecrübesiz zabitidir(istisnai durumlarda en tecrübelisi bile olabilir). Bu yüzden 08:00-12:00 ve 20:00-00:00 yani, Gemi Kaptan’nın ayakta olduğu saatlerde seyir vardiyasını tutar. Gemide bulunan emniyet sistemlerinin (filikalar, yangın söndürücüler, yangın alarmları…) kontrollerini yapar, saptadığı arızaları Gemi Kaptanı’na rapor eder. Gemi personelinin acil durumlara hazırlıklı olması için yapılan eğitim ve talimlerin kaydını tutar. Limandayken, Birinci Zabite operasyonlarda yardım eder.

Baş Makinist-Mühendis (Çarkçıbaşı) 

Gemi makinelerinden (ana, yardımcı) Kaptan’a karşı sorumlu kişidir. Buzlukların düzgün çalıştığının kontrolünü yapar. Dümen sisteminin verimli çalışmasını, onarımı ve bakımından sorumludur. Gemi Kaptanına karşı emniyet payı dahil edilerek gelecek yakıt alma limanına kadar yetecek yakıtın bulundurulmasından sorumludur. Yakıt Defterini tutar.

İkinci Makinist-Mühendis (Çarkçı) 

Ana makinelerin, yardımcı makinelerin, kazanların, güverte makinelerinin (vinçler, ırgatlar), havalandırma fanlarının, bütün gemide elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemi dahil tüm elektrik cihazlarının bakım ve onarımından Baş Makinist’e karşı sorumludur. Ayrıca filika motorlarının, air condition ünitelerinin iyi ve çalışır durumda olmalarını sağlar.

Üçüncü Makinist-Mühendis (Çarkçı) 

Hava kompresörleri ile seperatörlerin rutin bakım tutum işleri ile alıştırma işlemlerini (ana makine ve jeneratör enjektörleri, safety ve starting valfları, kompresör valf plate’leri vs.) yapar. Filika motorları, acil durum dizel jeneratörü ile yangın pompasının her an çalışır durumda tutmak. Kazan sularının testi ile kazanların bakım/tutumundan sorumludur.

Dördüncü Makinist-Mühendis (Çarkçı)

En tecrübesiz makinisttir. Sintine ve balast pompaları ile bunlara ait valfların bakımını yapar. Makine dairesindeki yangın söndürme teçhizatı, cihaz ile aparatları her an kullanıma hazır bulundurur. Makinelerin yağ ve yakıt harcamalarını hesaplayarak kaydeder, gemiye gelen yedek parça ve malzemelerin teslim alımı ile sayımını yapar. Yakıt alımında iskandil alarak yakıtın taşmasını önler.

Elektrikçi 

Geminin bütün elektrik tesisatını ve techizatını, dinamo, alternör, konvertör, ışıklandırma devreleri, elektrikli güç kaynakları, tüm elektrik ve elektronik otomasyon ve bunların alarmları, acil durum alarmları, seyir fenerlerinin, normal ve acil aydınlatmalarının her an çalışır durumda tutmak. Geminin limana giriş ve çıkış öncesi kreyn, vinç ve ırgatların kontrolünü yapar. Gemide bulunan Acil GMDSS, Genel Alarm ve filika motorlarının akülerinin şarjlarını kontrol eder. Yanaşma ve kalkış manevralarında oluşabilecek elektrik arızalarına müdehale için, makine dairesinde bulunur.

Güverte Reisi 

Güverte personeli arasında en tecrübeli ve genelde en yaşlı gemicidir. Güverte ve güverte personelinden Birinci Zabite karşı sorumludur. Birinci Zabitin verdiği işleri personele uygun olarak dağıtır. Gemi çöpünün türüne göre ayrılmasında Birinci Zabite yardım eder. Demirlerken ırgatın başında Birinci Zabite yardım eder. Limanda ve seyirde 08:00-17:00 arasında çalışır.

Gemici

Güverte Reisinin verdiği; raspa ve boya işini yapmak, halat işleri, manevraları, güverte yıkamak, vinçleri ve her türlü güverte donanımlarını yağlamak, yedek parçalarını, makara ile halatlarını değiştirmek, ambarları ve sintinelerini süpürmek, gelen malzemeleri portuç, mağazalar ve kumanyalıklara taşımak, güvertedeki ırgat, vinç, kreyn motorlarını çalıştırmak ve kullanmak, zincirlik, ambarlar, tanklar, portuçlar, su ve balast tanklarının raspa ve boyası ile temizliklerini yapmak, kılavuz çarmıhını atmak, toplamak bakım tutumunu yapmak, borda ve sürme iskelelerin bakım tutumu ve donanımı ile netasını yapar.

Makine Lostromosu (usta) 

İkinci Makinistin verdiği işleri yağcılara uygun olarak dağıtır. Seyir ve limanda 0800 – 1700 arasında çalışır. Tüm makine dairesi sintinelerinin temiz bulundurulmasını sağlar, gerekli yerlerin raspa, boya ve yağlama işlerini yapmak.

BAŞVURU İÇİN İLAN 1

BAŞVURU İÇİN İLAN 2

kamuilanları.com olarak sizlere uygun iş ilanlarını paylaşırken bu tarz ilanlara başvuru yaparken dikkatli davranmanızı ve kendi araştırmanızı muhakkak yaptıktan sonra başvurmanızı tavsiye ederiz. 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. merhabalar ben ömer yeterlilik usta makina tayfası okjijen torna elektirik gazaltı kaynaklarım vardır iyi fitter olarak iş arıyorum çalış dıgım firmalar ince denizcilik ulusoy denizcilik efemay denizcilik nismar denizcilik cep 0532 317 86 19 saygılarımla

  2. 1995 yilindan beri uzak yol kısa yol gemilerde aşçı olarak görev almışımdır şuanda boştayım istanbulda yasiyorum Evraklarım tam ulusoy denizcilikte son çalış tim gemi yabancı bayrak
    gemi a rayışın var cep05320647255

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir