Gündem

Palamutun yerini hamsi aldı! Tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanmaya başlandı! Kilosu 30 TL’den satışa sunuldu, vatandaş bayram etti!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, tedarik problemleri, akaryakıt zamları ve daha pek çok faktör başta gıda sektörü olmak üzere hizmet alınan bütün sektörlerin ürünlerine yüksek oranlı zamlar aracılığı ile yansıdı. Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden enflasyon artışı sebebi ile özellikle gıda ürünlerine uygun fiyatlar karşılığında erişim sağlamakta güçlük çeken vatandaşlar, et fiyatlarına isyan etmeye başladı.

Temel insani haklardan olan beslenme hakkına ekonomik sebeplerden ötürü erişim sağlayamayan vatandaşlar, cep yakan et fiyatlarından ötürü evlerine temel besin kaynaklarının giremediğine dikkat çekti. Özellikle kırmızı et fiyatlarında gözlenen yüksek oranlı artışlara veryansın eden vatandaşlar, et ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile piyasayı yakın takibe aldı.

Kırmızı ette bekledikleri indirim haberini alamayan vatandaşlara beyaz et tarafından müjdeli haber geldi. Balık sezonunun açılması ile birlikte tezgahlarda balık bolluğunun yaşandığını ifade eden balıkçılar, fiyatların son zamanların en dip seviyelerine çekildiğini belirtti. Özellikle palamut balığının tane fiyatında ciddi bir düşüş olduğuna dikkat çeken balıkçılar, bu kez de hamsi balığı için müjdeli haberi verdi.

PALAMUTTAN SONRA HAMSİDE DE İNDİRİM BAŞLADI!

Balık sezonunun açılması ile birlikte balık tezgahları tüketiciler tarafından sıklık ile ziyaret edilmeye başlandı. Kırmızı etin artan fiyatına bağlı olarak et gereksinimlerini balıktan karşılamaya karar veren tüketiciler, uygun fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşadı.

Geçtiğimiz hafta palamut balığının tane fiyatı bölgeden bölgeye göre değişmek ile birlikte 45 TL’ye kadar düşerken bu kez de hamsi balığı adına sevindiren haber geldi. Sezon başında hamsinin kilo fiyatının 80 TL olduğunu belirten balıkçılar, havaların soğuması ile birlikte fiyatın 30 TL’ye kadar gerilediğini bildirdi.

“HAMSİ BOLLUĞU YAŞANACAK!”

Palamut balığının hamsi balığı ile beslenmesinden ötürü bu sezon hamside kıtlık yaşanacağı iddia edilmişti. Ancak güncel yorumları ile dikkat çeken balıkçılar, tezgahlarda hamsi bolluğunun yaşanmasını beklediklerini ifade etti. Buna bağlı olarak fiyatların da makul bir seviyeye gerileceğini belirten balıkçılar, bu durumun tüketiciyi memnun ettiğine dikkat çekti.

İlgili Makaleler