GenelGündem

Pandemi 1000 TL destek başvurusu devam ediyor mu? Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaşlar için hükümet harekete geçti. Devletin salgın süreci için devreye soktuğu ‘ekonomik istikrar paketi’ kapsamında, vatandaşlara 1000 TL nakdi destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Birinci ve ikinci faz ödemeleri tamamlanan destekte üçüncü faz sosyal yardım ödemelerinin de Mayıs ayı içerisinde ödeneceği tahmin ediliyor. Peki, pandemi desteğine başvurular devam ediyor mu? İşte cevabı…

Dünya genelinde 4 milyondan fazla insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgınının Türkiye’deki etkileri de devam ediyor. Ülkemizde henüz bitirilemeyen salgın nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara hükümet tarafından çeşitli destekler veriliyor. Bunlardan biri de 1000 TL pandemi desteği. Ekonomik istikrar paketi kapsamında başvuru yapılan 1000 TL’lik desteğin başvurularının devam edip etmediği merak ediliyor. Birinci ve ikinci faz ödemeleri tamamlanan destekte başvurular alınmaya devam edliyor. E-Devlet üzerinden yapılan başvurularda Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler yaparak, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri gerçekleştirilecek.

Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Desteğe başvuru yapan vatandaşlar kendilerine ödenek çıkıp çıkmadığını ve nasıl öğreneceklerini merak ediyorlar. Vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden takip edebilirler.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK ÖNBAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Pandemi destek başvuruları hakkında e- Devlet üzerinde şu açıklamalar yapıldı:

“Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.
3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,
TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,
2 olan vatandaşların Salı,
4 olan vatandaşların Çarşamba,
6 olan vatandaşların Perşembe,
8 olan vatandaşların Cuma günlerinde başvuruları alınacaktır.

Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.” İfadeleri kullan

Kimler 1000 TL destekten faydalanabilir?

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında,

halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı,

Silikozis Aylığı,

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Öksüz Yetim Yardımı,

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,

Şartlı Eğitim Yardımı,

Şartlı Sağlık Yardımı,

Çoklu Doğum Yardımı,

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı

kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler