Gündem

Paraya İhtiyacı Olan Herkes Bu Kurumlardan Kredi Çekebiliyor! Ev Hanımı Veya Öğrenci Olmak Sorun Olmuyor! O Bankalara Giden Herkese Anında…

Krediler her zaman acil nakit ihtiyaçlarını gidermek için bir çözüm yolu olarak görülse de ne yazık ki hala her kesimin tam anlamıyla yararlanabildiği bankacılık hizmetleri arasında yer almıyor. Şöyle ki, bazı bankalar gelir belgesi gösteremeyen vatandaşlara kredi vermek istemiyor. Aşağıda yer alan bankalar ise, bu anlayışı değiştirmek için harekete geçmiş bulunuyor.

Gelir belgesi sağlayamayan özellikle ev hanımı ve öğrenci kesimi, acil nakit ihtiyaçlarında bankalardan yararlanamayan vatandaşların başında geliyor. Özellikle borcu olan işsiz vatandaşların da yararlanamadığı banka kredileri, pek çok şartı bir arada taşıyan kişilere veriliyor. Gelir belgesi de bu şartlar arasında yer alıyor. Ancak, aşağıda yer alan bankalar, 2022 yılı ile birlikte bu anlayışı değiştiriyor ve gelir belgesiz bir şekilde kredi vermeye başlıyor.

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Gelir belgesi aramadan kredi veren tüm bankalar, başvuru yapan kişinin kredi notuna bakıyor. Bu nedenle başvuru yapacak olan kişilerin kredi notuna göre kredi sağlayan bankaların başında TEB’in şubesiz bankacılık kolu olan CEPTETEB ve ING Bank geliyor. Bu kapsamdaki kredilerini CEPTETEB, yüzde 1,65 oranındaki faizlerden başlatırken; ING Bank, bu kredilerini yüzde 2,09 oranındaki faizler başlatıyor. 36 aya varan vade seçenekleri de sunan CEPTETEB ve ING Bank, kredi başvurularını ise dijital bankacılık araçları içerisine taşımış bulunuyor. Öte yandan CEPTETEB’ten çekilecek olan 15.000 TL tutarındaki bir ihtiyaç kredisinin aylık geri ödemeleri 587 TL olurken; ING Bank’ta bu tutar 3.030 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Öğrenci ve Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Gelir belgesi sunamayan en bilindik kesimlerden biri olan öğrenciler ve ev hanımları, TEB ve ING Bank’tan olduğu gibi Fibabanka ve QNB Finansbank’ın şubesiz bankacılık hizmeti olan Enpara üzerinden kredi kullanılabiliyor. Bu kapsamda Fibabanka, gelir belgesiz olarak sunduğu ihtiyaç kredilerinin faiz oranlarını yüzde 2,04’ten başlatırken; Enpara, bu kredisinin faiz oranlarını sadece yüzde 1,64’ten başlatıyor. Vatandaşlara 50.000 TL’ye kadar olan krediler için 36 ay vade seçeneği sunan Fibabanka ve Enpara, bu tutarın 50.000 TL’yi aşması halindeyse 24 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Öte yandan Fibabanka’dan ortalama faiz ve en uzun vadede çekilecek olan 15.000 TL tutarındaki bir ihtiyaç kredisinin aylık taksit tutarları 631,66 TL olurken; Enpara’da bu tutar 585 TL’ye kadar düşebiliyor.

İlgili Makaleler