Gündem

Pazar Günleri 65 Yaş ve Üstü Vatandaşların Sokağa Çıkma Saatleri Değişti

Bilindiği gibi hafta sonu sokağa çıkma yasağında Pazar günleri 65 yaş ve üstü vatandaşlar belirli saatler arasında sokağa çıkabiliyorlardı. Ancak hava sıcaklığından dolayı 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma saatleri değişti.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında Pazar günü 65 yaş ve üstü vatandaşlar belirli saatler arasında sokağa çıkabiliyorlar.

HAVA SICAKLIĞI NEDENİYLE

Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından alınan bir karar kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma saatleri değişti.

65 yaş ve üstü vatandaşlar hava sıcaklığından dolayı saat 12:00 ile 18:00 arasında sokağa çıkabilecekler.

BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Meteorolojik verilere göre 17 Mayıs pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatleri değişti. Yapılan değişiklikle bu kapsamdakiler pazar günü 12:00- 18:00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri ile birlikte 17 Mayıs 2020 Pazar günü 11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile önümüzdeki günlerin meteorolojik verilerinde hava sıcaklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 12:00-18:00 saatlerinde sokağa çıkmalarına karar verilmiştir.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler