Gündem

Peru’da ilginç covid-19 tedbiri: Kadınlar ve erkekler farklı günlerde dışarı çıkabilecekler!

Tüm dünyanın corona virüsü ile mücadelesi devam ediyor. Peru’da covid-19 salgınına karşı ilginç bir düzenleme yürürlüğe girdi.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü ile mücadele her ülkede çeşitli kısıtlamalarla devam ediyor. Güney Amerika ülkesi Peru’da covid-19 salgının önüne geçmek için cinsiyete dayanan yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre, kadınlar ve erkekler temel ihtiyaçları için farklı günlerde dışarı çıkabilecek.

Amaç insan sayısını düşürmek

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, basına yaptığı açıklamada kadınlar ve erkeklere farklı günlerde izin verilmesinin nedeninin dışarıdaki insan sayısını düşürmek için olduğu açıklandı. 12 Nisan’a sürecek yasak kapsamında halkın yalnızca banka, eczane ve gıda temini gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkabileceğini bildirildi.
Uygulamada kadınlar salı perşembe ve cumartesi dışarı çıkabilecekken, erkekler pazartersi, çarşamba, cuma dışarı çıkabilecek. Pazar çıkmak ise her iki cinsiyete de yasak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir