Ekonomi

Piyasaların Uzman İsmi Tuna Kaya Oyunu Bozdu; Altın Ve Doların Akıbeti Belli Oldu! “Enflasyondan Korunmak İçin…”

Geçmişte gerçekleştirdiği tahminlerin gerçeğe dönüşmesiyle yatırımcıların ve ekonomi ile ilgilenen vatandaşların yakın markaja aldığı isimlerden biri haline gelmiş olan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, son yaptığı açıklamalar ile birlikte gram altın ve doların seyrine ilişkin ekonomistlerin yaptığı tahminlerin arasına bir yenisini daha ekledi.

Önemli açıklamalar ile yatırımcılara ve vatandaşlara seslenen Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, artan enflasyona karşı vatandaşların nasıl korunabileceğini açıklarken; yatırım araçlarının geneline ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Kurdaki Hareketlilik Petrol ve Gıda Fiyatlarına Bağlı

Yatırım piyasalarına ilişkin gerçekleştirdiği öngörülü tahminleriyle yatırımcıların yakın markaja aldığı isimlerden biri olan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, yeni girilen haziran ayında dolar ve altın için önemli analizlerde bulundu. Açıklamalarında diğer yatırım araçlarına da değinen Tuna Kaya, açıklamalarında, “Dolar 16,20 ile 40 bandında seyrediyor. 15 TL ara direnç olarak görebiliriz. 17,17 seviyesi kotarılırsa 17 ila 16,50 arasında tutulabilir. Ancak dış konjonktürdeki durum devam eder, petrol ve gıda fiyatları yükselmeye devam ederse kur buradaki hareketini devam ettirecek ve 20 TL seviyelerine gidebilir. İşte burada ekonomi yönetimi yeni araç bu da Süper Bono ve Enflasyon Korumalı Tahvil çıkarması söz konusu olabilir. Tabii ki buradaki kur miktarı kur üzerinde etkili olacak. Ne kadar etki ederse etsin çok fazla kur üzerinde baskı oluşturmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Enflasyondan Korunmak İçin Gram Altın ve Gümüş Almak Gerekiyor

Enflasyon ile emtia piyasaları arasındaki ilişkiyi gözler önüne seren Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, enflasyon korunma yöntemlerinden birinin de emtia piyasalarına yatırım yapmak olduğunu belirtti. Bu sayede enflasyonun TL farkını eritmeyeceğini savunan Tuna Kaya, konuyla ilgili açıklamalarında; “Euro TL’deki artış da hızlanmış durumda. Hedef 18,04. Bu aşılırsa 20,60 seviyelerine gelebilir. Gram altın ise dolar tarafında yükselişine devam ediyor. 960 seviyesi ilk destek bölgesi. Direnç seviyesi 988. Bu aşılırsa 1000 TL olur. Bu da aşarsa 1020 TL seviyesine gelir. Fed faiz artırımlarını durdurursa altında yükseliş daha fazla tetiklenecek. Ons altında 1850 desteğine yaklaşmış durumda. Yatırımcılar enflasyondan korunmak için gram altın ve gümüş almaları lehine olur” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler