Personel Alımı

PTT 2022 Yılı Memur Alımları Başladı: 18 İle 36 Yaş Arasındaki Herkes Başvuru Yapabiliyor! Başvuru İçin Adres…

Her yıl binlerce vatandaşın istihdamını sağlayan kamu kurum ve kuruluşları, 2022 yılı için de istihdam startını vermeye başlamış bulunuyor. Personel alım tarihlerini bilhassa bahar aylarına bırakan kamu kurum ve kuruluşları, sınavların daha rahat yapılabilmesi adına havaların ısınmaya başladığı tarihi seçiyor. O kamu kurum ver kuruluşlarından biri olan PTT de alım gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor.

Türkiye’nin 81 ilinde istihdam edilmek üzere kendi bünyesinde çalıştıracağı postacıdan gişe memuruna kadar pek çok pozisyonda alım gerçekleştirecek olan PTT, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili iş ilanını yayınlamış bulunuyor. Bu kapsamda işe alınacak pozisyonlardaki kişilerin de şartlarını belirlemiş olan PTT, başvuru adresinden yapılacak olan sınava kadar tüm detayları da açıklamayı ihmal etmiyor.

PTT, 2022 Yılı Memur Alımları Startını Veriyor

PTT, bu yıl alacağı memur pozisyondaki personel için şartlarını belirlemiş bulunuyor. Pozisyona özel olarak şartlar belirleyebilen PTT, genel olarak ise; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaş ile 36 yaş arasında bulunmak, herhangi bir suçtan hüküm giymemek, uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili bir geçmişi bulunmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin kalmamış olması, pozisyona uygun sağlık koşullarını yerine getirmek, pozisyona uygun eğitim şartlarını sağlamak, KPSS’den yeterli notu almak, kamu kurum ve kuruluşlarından daha önce herhangi bir disiplin cezası alarak ayrılmış olmamak gibi şartlar arıyor. PTT, bu şartların yanı sıra pozisyona özel şartlar araması halinde de konuyla ilgili ilanına bu şartları ekliyor.

PTT, İlk Etapta 15 Bin Personel Alıyor

İlk etapta 15 bin personel alımı gerçekleştirecek olan PTT, 2022 yılı ile 2023 yılının toplamında 55 bin kişiyi bünyesinde istihdam etmeyi hedefliyor. Şartları sağlayan ve KPSS’nin pozisyon ile ilgili puan türünden yeterli puanı alan kişileri ikinci aşamaya geçiren PTT, aynı zamanda ek bir sözlü sınav da gerçekleştiriyor. Sözlü sınavın ardından güvenlik soruşturması da gerçekleştiren PTT, her aşamayı geçen adayları personel olarak bünyesinde işe başlatıyor. Öte yandan PTT, 2022 yılı işe alım süreçlerini de daha öncesinde olduğu gibi kendi resmi web sitesi üzerinden yürütüyor.

İlgili Makaleler