Personel Alımı

PTT Personel Alımları İçin Geri Sayım Başlıyor; 55 Bin Denmişti, Bakın Ne Çıktı! KPSS Şartı Aranacak, Başvurular…

Bir süredir alım yapması beklenen PTT, personel alımı için düğmeye basmış bulunuyor. 13 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınladığı ilandan bu yana sıcak gelişmelerin yaşandığı PTT personel alımı için detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Önümüzdeki günlerde ilan yayınlamaya hazırlanan PTT, toplu personel alımı gerçekleştireceğini daha önce duyurmuş bulunuyor. Bu duyuruya göreyse, PTT’nin personel alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı, kısaca KPSS puan şartı arayıp aramayacağı ve kaç puan arayacağı da ortaya çıkıyor.

Henüz Kontenjan Duyurulmadı

Pek çok haber sitesinin PTT personel alımına ilişkin kontenjan verdiği şu günlerde kontenjana dayanak olan ilan ortaya çıktı. PTT tarafından 13 Mayıs 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanan ilan doğrultusunda bu yıl içerisinde bir personel alımı yapılacağının duyurulduğu öğrenildi. PTT, yayınladığı personel alımı ilanında herhangi bir personel sayısı vermedi. Geçmişte en az 5 bin personel alımı yaptığı ve PTT tarafından daha önce yapılan açıklamada 2022 – 2023 yılı boyunca 55 bin personel alımı gerçekleştireceğinin duyurulduğu için PTT’nin en az 5 bin ve üzeri personel alımı yapması bekleniyor. Ancak bu detayın temmuz veya ağustos ayı içerisinde yayınlanması beklenen PTT personel alımı ilanı ile ortaya çıkacağı öğrenilmiş bulunuyor. Öte yandan PTT, 13 Mayıs 2022 tarihinde yayınladığı ilan ile pek çok soruya da açıklık getirmeyi ihmal etmiyor.

Pozisyonlar Açıklandı

Bir süredir PTT personel alımına ilişkin detaylar merak ile takip ediliyor. PTT tarafından 13 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete ilanına göre; PTT’nin 2022 yılında uzman yardımcısı, avukat, iç mimar, mimar, şehir plancısı, mühendis, gişe ve büro görevlisi ile firma personeli olarak çalıştırılmak üzere gişe ve büro görevlisi, tekniker, postacı ile yine firma personeli olarak çalıştırılmak üzere postacı alımı yapması bekleniyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı arayıp aramayacağı da merak edilen PTT, yayınladığı ilan ile buna da açıklık getirmiş bulunuyor. Sadece postacı kadrosu için en az 60 KPSS puanı isteyecek olan PTT, diğer tüm pozisyonlar için puan çıtasını 70 çıkarttığını yayınladığı ilan ile kamuoyuna bildiriyor.

İlgili Makaleler