Gündem

Ramazan Ayı Başladı; 13,5 Milyon Emeklinin Dört Gözle Beklediği Haber Geldi! 2022 Yılı Emekli Bayram İkramiyesi Kaç TL? SGK, Herkese Ödeyecek!

Emeklilerin dört gözle beklediği haberlerden biri olan emekli bayram ikramiyeleri 2021 yılında da ödenmeye devam ediyor. Bu sene zamlı olarak ödenmesi talep edilen emekli ikramiyelerinde çok önemli gelişmeler yaşanırken; açıklanan enflasyon rakamlarının ardından emeklilerin alacağı ara zammın tutarı da belli olmuş bulunuyor. Öte yandan Ramazan Bayramı öncesinde verilecek olan ikramiyelerin ödeneceği tutar da netleşiyor.

Emeklilerin geçimlerini desteklemek ve emekli maaşlarına ek gelir sağlamak amacıyla 2018 yılından bu yana gerçekleşen emekli ikramiyelerine verilecek olan zam da şimdilerde emeklilerin ana gündemlerinden birini oluşturmaya başlıyor. Bugün itibariyle emekli ikramiyeleriyle ilgili önemli gelişmeler yaşanırken; emekli ara zamda alacakları zam yüzdesi de oldukça yükselmiş bulunuyor.

Emekli İkramiyelerinin Ödeneceği Tarih Belli Oldu

2018 yılından bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarından önce olmak üzere yılda iki kez ödenen emekli ikramiyeleri uygulaması bu sene de devam ediyor. İlk başta 1.000 TL olarak ödenen emekli ikramiyelerinin 2021 yılında 1.100 TL olarak ödenmeye başlaması, akıllara bu sene emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı sorusunu da getiriyor. Bunun yanı sıra emekliler de bayram ikramiyeleri ile ilgili zam talebinde bulunurken; emeklilerin beklediği zam, emekli maaşının en düşüğü olan 2.500 TL’nin ikramiye olarak ödenmesi oluyor. Konuyla ilgili sigorta uzmanları verilecek olan emekli ikramiyesine dört ayrı formül ile zam yapılabileceğini ortaya atarken; ikramiyelerin toplamına 800 TL bir zam bekliyor. Zam ile ilgili henüz açıklama yapmamış olan SGK, emekli ikramiyelerini Nisan ayının 25’i ile 30’u arasında yatırmayı düşünüyor.

Emekliler Ek Zammı Garantiledi

Temmuz ayında yapılacak maaş zammından etkilenecek olan kesimde yer alan emekliler, yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamı üzerinden zam alacak. Bunun yanı sıra toplu sözleşme kapsamında yüzde 7 zam üzerinden anlaşan memur ve memur emeklileri de enflasyonun yüzde 7.5’i aşması halinde ek zam alabilecek. Açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarının ardından TÜFE’nin yüzde 16,45’e yükselmesi memur ve memur emeklilerine yüzde 8.95 fark oluştururken; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 16.45 zammı şimdiden garantileyecek. Öte yandan emekli ve memur maaşlarına gelecek olan net zam, 3 Temmuz’da açıklanacak.

İlgili Makaleler