Gündem

Ramazan Ayında Teravih Namazı Kılınacak Mı? Diyanet’ten Flaş Açıklama

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte corona virüs sebebiyle ibadete kapatılan camilerin "Teravih namazları için açılacaklar mı?" sorusu da merakla cevaplanmayı bekliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı açıklamaya göre, Ramazan ayında teravih namazları camilerde değil de evde kılınacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, corona virüs sebebiyle ibadete kapatılan camilerin Teravih namazı için açılıp açılmayacağına ilişkin bir açıklamada bulundu. İnsanların merakla sorduğu “Teravih namazları camilerde kılınacak mı? sorusuna “Cemaatle namaza ara verdik. Bu salgın sürdüğü sürece Ramazan’da da teravih namazları kılınmayacak” şeklinde cevap verdi.

ÖNEMLİ OLAN CEMAAT İLE KILINMASI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A Haber’in programına konuk oldu ve merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu. “Ramazan’da camiler açık olacak mı? ve “Teravih namazı camilerde kılınacak mı?” sorularına şu şekilde cevap verdi:

“Şimdi burada önemli olan cemaatle namazın kılınmamasıdır. Biz 15 gün önce camilerimizi cemaatle namaza kapattık. Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaz söz konusu değil. Koronavirüs salgını sürdüğü sürece Ramazan’da da teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak.”

2 VEYA 3 KİŞİ CEMAAT YAPABİLİR

Erbaş son olarak da “Çocuğumuzla teravih namazı kılabiliriz. Namazlarımızı kılabiliriz. Fertlerde karantina yoksa 2-3 kişi cemaat de yapabiliriz” diye konuştu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir