Ekonomi

Ramazan Bayramı Öncesi Çalışana Ve Emekliye Müjde SGK’dan Geldi! İkramiyeler, Tediyeler, Maaşlar Hepsi Yattı! Bu Bayram Toplamda…

Ramazan Bayramı öncesi artan masrafları karşılayabilmek ve vatandaşların bayramı maddi olarak rahat geçirmesini sağlayabilmek adına harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hem işçilere hem de emeklilere beklediği müjdeli haberi verdi. Tediye ödemelerinden emekli ikramiyelerine kadar tüm ödemeleri yapmaya başlamış olan SGK, her grup için ödeme tarihlerini de açıkladı.

Kamu işçilerinden memurlara; emeklilerden işsizlik ödeneği alan vatandaşlara kadar pek çok vatandaşın ödemelerini Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştireceğini açıklayan SGK, tediye ödemelerinin ikinci taksiti için de müjdeyi verdi. Kamu işçilerine ödenecek olan tediyeler için tarih de veren SGK, o güne işaret etti.

Emekli İkramiyeleri Yatırılmaya Başlandı

2018 yılından bu yana SGK tarafından emeklilere ödenene bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı. SSK yani 4A kapsamındaki emekliler, en geç bugün bayram ikramiyelerini alacakken; Bağ-Kur yani 4B kapsamındaki emeklilerin ikramiyelerini 29 Nisan 2022 tarihinde alacağı öğrenildi. 12 milyon emekliye ödenecek 1.100 TL değerindeki ikramiyelerden kamu kurumlarından yani Emekli Sandığı (4C) emeklilerin mayıs ayı maaşı ile birlikte 29 Nisan tarihinde ödeme alacağı açıklandı. Aynı zamanda emekli ikramiyelerinden sadece emeklilerin değil, emekli maaşından hak payı olan dul ve yetim aylığı alan kişilerin de yararlanacağı öğrenildi. Öte yandan 1.100 TL bayram ikramiyelerinden yüzde 75 oranında ölüm aylığı alan kişiler 825 TL ödeme alacakken; yüzde 50 oranında ölüm aylığı alan kişiler 550 TL; yüzde 25 oranında ölüm aylığı alan kişiler ise 275 TL ikramiye alacak.

İşsizlik Maaşı ve Tediye Ödemeleri Erkene Çekildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 yılı Nisan ayına ilişkin işsizlik maaşı ödemelerinin Ramazan Bayramı dolayısıyla 29 Nisan 2022 tarihinde hak sahibi olan vatandaşların hesabına aktarılacağını açıkladı. Tediye ödemeleri için de düğmeye basan SGK, kamu işçilerine verilen ikramiye niteliğindeki tediyelerin 13 günlük, yani ikinci taksitini 29 Nisan 2022 tarihinde yapacağını açıkladı. Öte yandan brüt maaşı 5004 TL olan kamu işçileri bayram tediyesini 1550,21 TL alacakken; 6.000 TL brüt maaşı olan kamu işçileri 1858,76 TL; 7500 TL brüt maaşı olan kamu işçileri ise 2323,45 TL alacak.

İlgili Makaleler