Ekonomi

Ramazan Bayramında Herkese 500 Lira Bayram Harçlığı Verilecek Mi?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde sosyal medyada çok büyük bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre bayramda herkese 500 lira ikramiye verilecek. Gündeme gelen bu iddiaların doğruluk payı araştırılmaya başlandı.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde sosyal medyada 500 lira bayram harçlığı verilmesine ilişkin bir iddia gündeme geldi. Bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada vatandaşlara 500 lira bayram harçlığı verileceğine dair iddialar yer aldı ancak bu konunun resmi bir dayanağı yok.

BÖYLE BİR UYGULAMA YOK

Emekli vatandaşlara verilen Bayram ikramiyelerinin haricinde vatandaşlara 500 lira bayram harçlığı gibi bir uygulama bulunmuyor. Vatandaşlar tarafından 500 lira bayram harçlığının verilip verilmeyeceğine dair araştırma yapılsa da İçişleri Bakanlığının böyle bir uygulaması bulunmuyor.

Devlet tarafından sadece emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi veriliyor. Emekli olan vatandaşlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere 1000’er lira ikramiye veriliyor.

İkramiyeler hakkında herhangi bir düzenleme olduğunda okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Daha önce de İçişleri Bakanlığının ve il valiliklerinin her vatandaşa 1000 TL dağıttığına yönelik iddialar çıkmış, hem valilikler hem de İçişleri Bakanlığı bu iddiaları yalanlamıştı. 1000 TL sosyal yardım parasından yararlanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz, aynı şekilde kamu bankalarının 6 ay geri ödemesiz kredilerinden de yararlanabilirsiniz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler