Gündem

Resmi Açıklama İle Duyuruldu ! Kurban Bayramı İçin Tamamen Yasaklandı

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmayacğaı vatandaşlar tarafından hala merak edilmektedir. Ancak Kurban Bayramında tedbirler kapsamında bazı yasak kararları alınıyorç Gaziantep Valisi Davut Gül bir açıklama yaparak il genelinde mezarlık ziyaretlerinin yasaklandığını belirtti.

Ülkemizdeki corona virüsü salgını kapsamında vaka sayıları her geçen biraz daha azalıyor. Bu doğrultuda Kurban Bayramında Ramazan Bayramında olduğu gibi sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından araştırılırken İl Valilikleri tarafından tedbir maksadı ile çeşitli kararlar alınıyor. Bu konuya ilişkin Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından bir açıklama yapıldı.

Vali Gül Valilik binasında yapılan toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve “Kıymetli hemşehrilerimiz kurallara uymadığımız müddetçe tehlikeden uzaklaşmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

TAMAMEN YASAKLANDI

Bunun yanı sıra Vali Gül corona virüs salgınından dolayı perşembe, cuma ve cumartesi günleri mezarlık ziyaretlerinin il genelinde tamamen yasaklandığını belirtti. Vali Gül açıklamalarının devamında “Düğünler azami 2 saatle sınırlandırılmış olup ayrıca kına, çeyiz, vb. törenler yapılmayacaktır. Düğün salonlarının kameralarından da kurallara uyulup uyulmadığı denetlenecektir” ifadelerini kullandı.

İşte Vali Gül’ün paylaşımı:

İlgili Makaleler