Gündem

Resmi Açıklama Yapıldı: 2 Şehirde Karantina Başladı: Giriş ve Çıkışlar Durduruldu

Resmi açıklamalar peş peşe geldi. Bu doğrultuda Gümüşhane'de corona virüsü tedbirleri kapsamında bir köyde karantina kararı alındı. Ayrıca Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kayadibi Mahallesi Hıdıruşağı mezrasında karantinanın kaldırıldığı belirtilerek Kars'tan da karantina haberi geldi.

Gümüşhane Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada Torul ilçesinin Budak köyü Dikmeler Mahallesi’nde bazı vatandaşların testlerinin pozitif çıktığı belirtilerek filyasyon çalışmaları neticesinde, kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu köyde dün saat 18.00’den itibaren karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği vurgulandı.

KARANTİNA KALDIRILDI

Bunun yanı sıra Malatya Valiliği tarafından da bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada karantina kararının kaldırıldığı belirtildi. Bu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akçadağ İlçesi Kayadibi Mahallesi Hıdıruşağı Mezrasında, korona virüs salgını nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 29 Temmuz 2020 tarihinde alınan karantina kararının, yapılan sağlık taraması neticesinde Kayadibi Mahallesi Hıdıruşağı Mezrasında yeni vakaya rastlanmaması nedeniyle kaldırılmasına karar verilmiştir”

GİRİŞ ÇIKIŞLAR DURDURULDU

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada Sarıkamış ilçesinde bir köy corona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Bununla birlikte yapılan açıklamada salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Çardakçatı köyünde karantina uygulaması başlatıldığı belirtilerek önlemler çerçevesinde köye giriş ve çıkışların durdurulduğu vurgulandı.

İlgili Makaleler