Gündem

Resmi Açıklama Yapıldı: Yeni Yasak Getirildi

Corona virüsü salgını kapsamında çeşitli kararlar alınıyor. Çorum ve Bilecik illerinde salgın nedeniyle önemli kararlar alındı. Bu doğrultuda 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yeni kısıtlamalar başladı.

Corona virüsü salgını kapsamında il Valilikleri tarafından önemli açıklamalar geliyor. 65 yaş üstü risk grubunda olan vatandaşları salgından korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına yeni kararlar alındığı belirtildi.

ÇORUM

Kısıtlamanın başladığı illerden biri Çorum olurken bir diğeri de Bilecik oldu. Çorum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve zorunlu olmayan diğer etkinlikler 65 yaş üstü vatandaşlar için kısıtlandı. Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplantı yapıldığı belirtilen Valilik açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“65 yaş ve üzeri kişilerin, birinci ve ikinci derece akrabaları haricindeki kişilere ait düğün, nişan, sünnet, mevlit, cenaze, taziye gibi toplu etkinliklere katılmalarının ikinci bir talimata kadar kısıtlanmasına, toplu olarak cenaze, taziye, mevlit yemeği verilmemesine, yemek ikramlarının ikinci bir emre kadar kısıtlanmasına, iş yeri açılışı, tören, panayır, şenlik, şölen, konser, festival, fuar gibi zorunluluk arz etmeyen açılış, eğlence ve etkinliklerin yapılmamasına veya ileri bir tarihe ertelenmesine, site yerleşim yerlerinde bulunan umuma açık olmayan, ticari olarak işletilmeyen havuzların ikinci bir talimata kadar yüzme amaçlı kullanılmamasına karar verilmiştir”

BİLECİK

Bilecik Valisi Mehmet Taşdöğen başkanlığında da bir toplantı düzenlendi ve yeni kararlar alındığı belirtildi. Oy birliği ile alınan kararlara göre 65 yaş üstü vatandaşların pazar ve semt pazarlarına girişlerinin yanı sıra alışverişe merkezleri (hipermarket ve yapı marketleri vb.) içerisinde olabilecekleri saatleri 10.00 – 14.00 olarak belirlendi.

Konu ile ilgili olarak bahse konu kişilerin sinema, konser, tiyatro ve gösteri merkezleri gibi toplu alanlara katılmaları ikinci bir karar kadar yasaklandığı belirtilerek mesai saatleri nedeniyle oluşabilecek yoğunluk sebebiyle 65 yaş üstü vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını 10.00 – 16.00 saatleri arasında kullanabileceği vurgulandı.

İlgili Makaleler