Personel Alımı

Resmi Gazete’de 4 bin 944 Zabıt Katibi kadro ilanı yayımlandı! Zabıt Katibi ne iş yapar? Kaç para maaş alır?

Resmi Gazete'nin 9 Mayıs 2020 tarihli sayısında Adalet Bakanlığı için boş dolu kadro değişiklikleri yayınlandı. Ekli listede 4 bin 944 zabıt katibi kadrosunun boş olduğu bildirildi. Vatandaşlar bu kadroların nasıl doldurulacağını merak ediyor. Peki, Zabıt Katibi ne iş yapar? Kaç para maaş alır?

Türkiye’de en çok merak edilen mesleklerden biri de zabıt kâtipliğidir. Zabıt Kâtibi mahkeme salonlarında not ve kayıt tutan kişilere verilen unvandır. Zabıt katipleri adliyelerde, yerel mahkemelerde, bölge mahkemelerde, seçim kurullarında, kalem işlerinde görev yaparlar. Resmi Gazete’nin 9 Mayıs 2020 tarihli sayısında Adalet Bakanlığı için boş dolu kadro değişiklikleri yayınlandı. Ekli listede 4 bin 944 zabıt katibi kadrosunun boş olduğu belirtildi. Zabıt Katibi olmak isteyenler kadrolara alımların yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Konu hakkında yapılan resmi bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

Zabit Katiplerinin görevleri nelerdir?

İş bölümüne göre kendisine verilen işleri biriktirmeden zamanında yapmak.

Dosyaları ve evrakı zamanında kaydetmek.

Yargılaması devam eden dosyaları eksiksiz ve düzenli bir şekilde muhafaza etmek.

Başkan, daire başkanı, üye, Cumhuriyet başsavcısı, Cumhuriyet başsavcıvekili ve Cumhuriyet savcısının uygun göreceği evrakın havalesini yapmak.

Müzekkereleri yazarak, takip ve tekid işlemlerini yapmak.

Cumhuriyet başsavcılığı işlemleri ile daire ara kararlarının gereğini yapmak.

Karar ve tutanakları başkan, daire başkanı, üye, Cumhuriyet başsavcısı, Cumhuriyet başsavcıvekili ve Cumhuriyet savcısının bildirdiği şekilde dikkat ve itina ile yazarak imzalamak.

Fizikî olarak bilirkişilere teslimi gereken dosyalarla ilgili işlemleri yapmak.

Her türlü tebligat evrakını hazırlamak.

Dizi pusulası düzenlemek.

Dosya incelenmesine nezaret etmek ve dosya inceleme tutanağını düzenlemek.

İşi biten dosyaları arşive kaldırtmak.

Zabıt Katibi ne kadar maaş alır?

Zabıt Katipleri maaşı öğrenim durumları ve tecrübelerine göre farklılık göstermektedir. Lise mezunu yeni başlayan sözleşmeli zabıt katibi maaşı 3 bin 919 lira, Önlisans mezunu yeni başlayan zabıt katibi maaşı 3 bin 931 lira ve lisans mezunu yeni başlayan zabıt katibi maaşı 3 bin 952 liradır.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler