EkonomiGündem

Riskli bölgelerde bulunan, evi oturulmayacak durumda olan vatandaşların dikkatine: Vakıfbank 400 bin TL’ye kadar ev yenileme desteği verecek! Vakıfbank kredi

Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan afetler sebebi ile evleri zarar görmüş vatandaşlar için yeni dönem nakit desteği kampanyaları geliştirilmeye başlandı. Söz konusu kampanyalar içerisinde en dikkat çekeni, Vakıfbank’ın Kentsel Dönüşüm Kredisi hizmeti oldu. Banka, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince geliştirmiş olduğu kredi hizmetini, vatandaşlara resmen duyurdu.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi!

Ülke içerisinde yaşanan afetler sebebi ile evi kullanılamayacak duruma gelen ya da evinin yapısında çeşitli problemler meydana gelen vatandaşlara, evlerini yenileme fırsatı sunuldu. Kamu bankalarından biri olan Vakıfbank’ın önderliğinde sunulmuş olan bu fırsat için üst limit, 400 bin TL olarak belirlendi. Vatandaşlar, söz konusu kredi hizmetinden yüzde 0,33’lük düşük faiz aracılığı ile yararlanabilecekler.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Örnek Hesaplama Tablosu

Yeni yıla girilmesi ile birlikte hem emekli vatandaşlar hem de diğer kategorilerde yer alan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu kampanyalar ile adından söz ettiren Vakıfbank, afetlerden ötürü evi zarar görmüş olan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu Kentsel Dönüşüm Kredisi için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

– Kredi miktarı: 100 bin TL
– Aylık faiz oranı: Yüzde 0,33
– Aylık taksit: 1.624,88 TL
– Vade: 120 ay

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Vakıfbank’ın yeni dönem Kentsel Dönüşüm Kredisi hizmetinden yararlanmak için oturulan konutun risk raporuna sahip olması gerekmektedir. Elinde risk raporu bulunan ev sahipleri ya da hissedarlar ve risk raporuna sahip olan evde en az bir yıldır oturan kiracılar, Vakıfbank’ın yeni dönemde duyurmuş olduğu Kentsel Dönüşüm Kredisi hizmetine başvurabilirler. Söz konusu başvurular ise banka şubeleri aracılığı ile kabul edilmektedir.

İlgili Makaleler