Gündem

Rus turist akını bu yılda geleneği bozmadı! Kasım ayı zirveyi gördü: Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 2 milyonu aştı!

Turizm cenneti olan Türkiye doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile tarihe canlı şahitlik yaptığı gibi yurtdışından pek çok turistin ilgi odağı olmasını da sağlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2022 yılı içerisinde yurt dışından ülkeye giriş yapan yabancılara yönelik net veriler açıklandı. Açıklanan verilere bakıldığında geçtiğimiz yıla oranla %50’ye yakın artış yaşandığı fark edildi. Ülkeye giriş yapan yabancı turist grupları arasında zirveyi Ruslar korudu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’ye giriş ve çıkış yapan yabancı turistlere ait veriler paylaşıldı. Yapılan inceleme sonrasında Kasım ayı içerisinde yabancı turist sayısının geçtiğimiz yılın aynı döneme göre %44,64 oranında artış yaşadığı fark edildi. Bu rakam sayısal olarak 2 milyon 551.483 turiste denk geliyor.

KASIM AYINDA TÜRKİYE’Yİ EN ÇOK ZİYARET EDEN İLK 3 ÜLKE!

Kasım ayında Türkiye adeta zirve rakamları görmüş oldu. Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülkeler arasında ilk 3 sırada Rusya, Bulgaristan ve Almanya yerini aldı. Rusya, Kasım ayında %12,25 verisi ile ilk sıraya yerleşirken Bulgaristan %9,12, Almanya ise %8,13 ile 3.sırada yerini aldı.

Bu listeyi takiben Almanya, İran ve Gürcistan fark edildi. 2022 yılı Ocak ve Kasım ayları arasında geçen dönemde bir önceki yılın aynı dönemlerine göre %84,77 oranında turist akışı sağlandığı da fark edildi. Bu demek oluyor ki 2022 yılı içerisinde 11 ayın verisi göz önüne alındığında toplam turist sayısı bir önceki yıla göre 42 milyon 164 bin 954 oranında artış yaşadı.

11 AYIN ZİRVESİ ALMANYA OLDU!

Yalnızca Kasım ayı içerisindeki verilerde Rusya daha çok turist sayısı ile ön plana çıkarken Ocak ve Kasım ayı dönemlerinde 11 ay göz önünde bulundurulduğunda en çok ziyaret eden ülke Almanya oldu. %13 ile birinci sıraya yerleşti. Onu Rusya takip etti. %11,73’tü. 3.sırada ise İngiltere yer alıyordu. %7,83 ile 2022 yılında ülkeyi ziyaret eden turistler listesinde 3. sıraya yerleşmiş oldu. Kalıcı olarak gelmeyen günübirlik ziyaret ederek ayrılan yabancı turist sayısının ise %2,16’sını kapsadığı fark edildi.

İlgili Makaleler