Gündem

Rusların Şakası Yok! NATO’ya Nükleer Silah Uyarısı Yapıldı!

Rusya ile Avrupa arasındaki NATO gerginliği tırmanmaya devam ediyor. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olmak için attığı adımlar sonrasında Rusya devlet televizyonundan son gelişmelere yönelik bir uyarı yapıldı. Televizyon yayınında yapılan açıklamaya göre; Rusya, Avrupa sınırlarına taktik nükleer silah sistemleri yerleştirecek.

Rusya’dan Nükleer Uyarısı

Rusya devlet televizyonuna (Russia 1) konuşan bir yorumcu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olmak adına attığı adımların ardından bu gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. Rusya’nın nükleer silah konuşlandıracağını söyledi.

Russia 1 kanalında yapılan yayında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olması ve daha sonrasında bu ülkelerin topraklarında kurulacak NATO üsleri hakkında yorumlarda bulunuldu. İsveç ve Finlandiya’da NATO üslerinin kurulmasının, Rusya için bir tehdit oluşturacağı söylendi.

Televizyon programında bulunan yorumcular güncel gelişmeler hakkında yorumlarda bulundular. NATO’nun İsveç ve Finlandiya’yı üye olarak alması ve sonrasında bu ülkelerin topraklarında NATO üssü kurulmasının ardından Rusya’nın karşı hamleler yapacağı söylendi.

Finlandiya ve İsveç’te NATO üslerinin kurulmasının bir tehdit olarak algılanacağını söyleyen Rus yorumcular, Moskova hükümetinin Avrupa sınırlarına taktik nükleer silahlar konuşlandırabileceğini açıkladılar.

Avrupa’da meydana gelen son gelişmelerin Rusya için bir tehdit oluşturduğunu söyleyen yorumcular, taktik nükleer silahların Avrupa sınırlarına konuşlandırılması ile bu tehdidi etkisiz hale getirmeyi planladıklarını söylediler. NATO’nun Avrupa’da yürüttüğü politika nedeniyle, Rusların başka çaresinin kalmadığını ifade ettiler.

Bu İlk Uyarı Değil

Rusya Eski Devlet Başkanı olan ve mevcut Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev geçtiğimiz haftalarda benzer açıklamalarda bulunmuştu. NATO’nun uyguladığı Nordik genişleme politikasına Rusların cevap vermekte gecikmeyeceğini söyleyen Medvedev, Litvanya ile Polonya arasında kalan Kaliningrad bölgesine hipersonik füzeler ve nükleer silahlar konuşlandırılabileceğini söylemişti.

İlgili Makaleler