Ekonomi

Rusya aşının bulunduğunu duyurdu! Altın fiyatları ne olacak?

Corona virüsü salgınının etkileri ile Türkiye’de bir süredir rekora koşan altın fiyatları bugün itibari ile sert düşüş yaşadı. Altının gram fiyatı 452 liradan işlem görürken, uzmanlar tarafından bu düşüşe ‘Rusya’nın aşıyı bulduğu’ yönündeki iddiaların neden olduğu belirtildi. Peki, gram, çeyrek, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları ne olacak?

Türkiye’de rekora koşan altın fiyatları bugün sert düşüş yaşadı. Altının ons fiyatı yaklaşık 100 dolarlık kayıpla 1939 dolara indi. Gram altın ise 30 liralık düşüş yaşadı. Yatırımcıların güvenli liman olarak değerlendirdiği altının gram fiyatı 452 liradan işlem gördü. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada altının bu düşüşüne Rusya’nın corona virüsü aşısını bulduğu yönündeki açıklamasının neden olduğu belirtildi.

Güncel altın fiyatları ne kadar?

ALTIN (TL/GR)

Alış: 452,57
Satış: 452,66

Altın (ONS)

Alış:1.945,64
Satış: 1.945,99

Cumhuriyet Altını

Alış: 2.930,00
Satış: 2.990,20

Yarım Altın

Alış: 1.465,00
Satış: 1.506,50

Çeyrek Altın

Alış: 734,80
Satış: 753,30

Ne olmuştu?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın ilk koronavirüs aşısına sağlık bakanlığının onay verdiğini ve tescillendiğini açıkladı. 2 aydan kısa süren insan denemelerinin ardından tescil alan aşının toplu üretimine geçileceği bildirdi. Putin kendi kızının da corona virüsü aşısı olduğunu duyurdu. Bu açıklamanın ardından Türkiye’de altın fiyatları düştü.

Aşıdan sonra altın fiyatları ne olacak?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda aşının Dünya Sağlık Örgütü’nün onayından geçmesi durumda, altındaki düşüşün bir süre daha devam edilebileceği belirtiliyor. Ancak şuan için altın fiyatları hakkında kesin bir görüş belirtmenin doğru olmadığı bildiriliyor. Altındaki fiyat dalgalanmaları yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişebilir.

İlgili Makaleler