Gündem

Sadece Elektrik Faturası Yüksek Olanlara Verilecek; Her Ay 200 TL! Başvuru Yapmak İçin Elektrik Faturasını Cebinizde Taşıyın; Çünkü…

Yeni yılda gelen elektrik zamlarının ardından faturalar neredeyse iki katına çıkarken; vatandaşlar da faturalarını ödemekte zorlanmaya başladı. Özellikle asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlara fatura zamları çok ağır gelirken; herkesi rahatlatacak hamle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Elektrik desteği vermeye başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili tüm detayları da açıkladı.

Sosyal destek ödemeleri ile toplumun her kesiminin aynı ve eşit seviyede sosyal ve kültürel haklardan yararlanmasını amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında sosyal destek ödemelerini artırdı. Özellikle yeni yıl zamları ile birlikte katlanılmaz olan faturaları da sosyal destek ödemeleri kapsamına alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik ve doğalgaz desteği vermeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elektrik Desteği Sağlıyor

Toplumun özellikle dar gelirli kesimini desteklemek için sosyal destek ödemelerini artırarak devam ettiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdilerde elektrik ve doğalgaz desteği ile vatandaşları buluşturuyor. Doğalgaz desteği kapsamında 450 TL ile 1150 TL arasında yılda iki seferlik bir ödeme gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik desteği kapsamında ise, hanedeki kişi sayısına göre destek ödemesi gerçekleştiriyor. Isınma desteği kapsamı altında her iki desteği de veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle elektrik desteğinden yararlanacak olan vatandaşların bazı şartları taşımasını bekliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elektrik Yardımı İçin Şartlar Koyuyor

Elbette Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımından yararlanabilmek için temel şart ihtiyaç sahibi olmak oluyor. İhtiyaç sahibi olmayı belli bir kritere bağlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik yardımı alacak olan kişilerin AGİ hariç olmak üzere, hanesindeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden daha az olmasını şart koşuyor. Dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik yardımından hane gelirinin toplamı 3.409 TL’nin altında olan herkes yararlanabiliyor. 2019 yılının Mart ayından bu yana her ay ödenen elektrik desteği, vatandaşın faturasından belli bir tutarı karşılamayı hedefliyor. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (68,67 TL), 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (91,56 TL), 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (114,44 TL), 5 ve daha fazla kişilik hanelere ise aylık 150 kilovatsaat (137,33 TL) ödeme gerçekleştiriyor. Elektrik yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanede herhangi bir kronik rahatsız olması halinde elektrik desteği ücretini daha da artırıp 200 TL’ye kadar çıkartabiliyor. Bunun yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ön onayı olan tüm vatandaşların fatura ödemelerini PTT üzerinden yapması gerekiyor. Bu ödeme esnasında söz konusu yardım, PTT tarafından fatura ücreti üzerinden düşülerek verilmiş oluyor.

İlgili Makaleler