Gündem

Sadece Öğrencilere Verilecek; Tek Şart Okumak! 50.000 TL’ye Kadar Anında Destek! O Bankalar Veriyor; Başvuru Yapmak Yetiyor! Üstelik…

Geçtiğimiz gün açıklanan mart ayı enflasyon rakamları, en çok artan gider kalemlerinden birinin de eğitim masrafları olduğunu gözler önüne sermiş bulunuyor. Aylık oranda ikinci zamlanan ürün olan eğitim masrafları, motorinin hemen arkasında yer alıyor. Bu bağlamda eğitim giderlerini karşılamakta zorlanan vatandaşların imdadına bu bankalar yetişiyor.

Kurslardan dershanelere; özel derslerden üniversitelere kadar pek çok açıdan masraflı olan eğitim giderleri kağıdın pandemi döneminde aldığı zamlardan bu yana kitap ve kırtasiye ürünlerinde de oldukça zamlı ödemeler ortaya çıkarmış bulunuyor. Bu zamlara karşı eğitimin devamlılığı için harekete geçmiş olan Ziraat Bankası ve Halkbank düşük faizli eğitim kredileri vermeye başlıyor.

Ziraat Bankası Eğitim Kredisi Vermeye Başlıyor

İlkokuldan itibaren iyi bir eğitim için harcanan para, üniversiteye kadar katlanarak devam ediyor. Dershane ücretlerinden İngilizce kurslarına kadar her şey, pandemiden bu yana neredeyse iki katına çıkmış bulunuyor. Müşterilerinin okul, üniversite, kurs ya da dershane masraflarını kolaylıkla karşılayabilmesi için yeni bir kredi paketi geliştirmiş olan Ziraat Bankası ise, eğitim kredileri vermeye başlıyor. Eğitim kredilerinde herhangi bir üst limit belirlemiş olan Ziraat Bankası, müşterisinin 50.000 TL’ye kadar olan eğitim ihtiyaçları için 36 aya varan vade seçenekleriyle kredi desteği sunuyor. 50.001 TL ve üzeri ihtiyaçları da karşılamaya talip olan Ziraat Bankası, bu tutarlar içinse 24 aya varan vade seçenekleri sağlıyor. Faiz oranlarını aylık yüzde 1,79 oranında başlatan Ziraat Bankası, kişiye özel esnek ödeme planları da sağlıyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası çatısı altından 10.000 TL’lik bir eğitim kredisi alınması halinde aylık ödenecek olan tutar 401,75 TL’ye kadar düşürülebiliyor.

Halkbank Eğitim Kredisi Faizlerini Aşağıya Çekiyor

Bir diğer kamu bankası olan Halkbank da eğitim kredisi desteği veren bankalar arasında yer alıyor. 100.000 TL’ye kadar eğitim desteği veren Halkbank; 50.000 TL’ye kadar olan eğitim kredileri için 36 ay, 50.001-100.000 TL’ye kadar eğitim kredileri içinse 24 aya kadar vade seçenekleri sunuyor. Eğitim kredilerinde düşük faiz politikası kullanan Halkbank, aylık yüzde 1,63’ten başlayan faiz oranları ile eğitim kredilerini sağlıyor. Bu şartlar altında 50.000 TL eğitim kredisi için geri ödeme 1.947,81 TL’ye kadar düşürülebiliyor.

İlgili Makaleler