Gündem

Sağlık Bakanı, “ Camiler ne zaman açılacak?” sorusunu yanıtladı!

Bugün Bilim Kurulu bir kez daha toplandı. Toplantı ardından basına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki durumun değerlendirmesini yaptı. Bakan Koca açıklamalarının ardından muhabirlerinin sorularını da yanıtladı. Bir muhabirin “ Camiler ne zaman açılacak?” ve pandemi hastanelerinin muhalefet tarafından israf olduğunun iddia edilmesi hakkındaki sorulara cevap verdi.

Türkiye’de ve dünyada corona virüsü henüz son bulmadı. Mücadelenin devam ettiği virüs salgını için Bilim Kurulu Üyeleri bugün bir kez daha toplandı. Toplantı sonrası Türkiye’nin güncel durumunu değerlendiren Bakan Koca, salgının şu anda kontrol altında olduğunu söyledi. Ancak eski hemen hayata tam olarak dönülemeyeceğinin ve Kontrollü Sosyal Hayatın, sosyal alanın, salgın şartlarına göre yeniden düzenlenmesiyle mümkün olabileceğinin altını çizen Bakan Koca vatandaşlara da uyarı da bulundu. Yaptığı değerlendirmelerden sonra muhabirlerin sorularını kabul eden Bakan Koca, Bir muhabirin “ Camiler ne zaman açılacak?” ve pandemi hastanelerinin muhalefet tarafından israf olduğunun iddia edilmesi hakkındaki sorularını da yanıtladı.

Önümüzdeki günlerde gündeme gelir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, camilerin açılması ile ilgili soruya, “Camilerle ilgili doğrusu dünyada yer yer bazı uygulamaların olduğunu biliyoruz. Türkiye’de de salgının seyrine göre gündeme gelebilir. Önümüzdeki günler zannediyorum bu konu gündeme gelmiş olur. Tedbirli ve belli kuralları olmak kaydıyla hükümette gündem olmuş olur.” İfadelerini kullanarak cevap verdi.

Pandemi hastaneleri, sağlık turizmi için düşünülüyor

Bakan Koca ayrıca muhalefetin pandemi hastanelerini eleştirmesi yönünde gelen soruya da, “Bu hastaneleri çok amaçlı ve kalıcı hastaneler olarak düşünüyoruz demiştim. Biz özellikle deprem için, afetler için, salgın için hastanelerimiz var mı? Yeri geldiğinde bu anlamda pisti ile deprem ve afet döneminde de sizin kullanabileceğiniz hastaneler olarak kullanılıyor olacak. Bunu sadece pandemi dönemi hastanesi olarak düşünmedik. Sağlık turizmi içinde kullanmak istiyoruz ve kullanabiliriz.” şeklinde yanıtladı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler