Gündem

Sağlık Bakanı Koca’dan Kritik Bir Uyarı Daha !

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklama yaparak vatandaşlara yeni uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal  medya hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamalarında vatandaşlara mesafe konusunda uyarı yaptı.

BAKAN KOCA UYARI YAPTI

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında “Her adımda risk mesafesini ayarlayın.” uyarısında bulundu.

Bakan Koca’nın paylaşımları şöyle oldu:

İDDİALARA YANIT VERİLDİ

Bunun yanı sıra Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden gündeme gelen sağlık alt yapısının çöktüğü ve vaka sayılarının patladığı iddiaları hakkında açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İl Sağlık Müdürümüz başkanlığında 28 Temmuz 2020’de yapılan Pandemi Değerlendirme Toplantısı’nda, normalleşme sürecindeki farklı senaryolar tartışılmış ve olası yeni durumlara karşı alınması gereken tedbirler gözden geçirilmiştir. Muhtemel senaryolara karşı il düzeyinde yapılması gereken hazırlıklar ve alınacak tedbirler konusunda ilgili sağlık kuruluşlarımız yazılı olarak bilgilendirilmiştir.

Ayrıca Kurban Bayramı sonrası göz önüne alınmış ve Kovid-19 hastalarında ilave yatış ihtiyacı dikkate alınarak sunulacak hizmet kapasitesinin artırılması yönünde sağlık kuruluşlarımız uyarılmıştır. Yapılan çalışma ve hazırlıklarımızdan ilimizde hasta patlaması olduğu ve sağlık altyapımızın çöktüğü gibi sonuçlar çıkarmak gerçekle bağdaşmamaktadır.

Ankara ilinde bugün itibarıyla hastane yatak doluluk oranı yüzde 50, yoğun bakım yatak doluluk oranı ise yüzde 63’tür. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımıza kesintisiz devam etmekteyiz. İlimizde halen pandemi kontrol altındadır. Hastanelerimiz, tüm sağlık çalışanlarımızla mücadelede aktif olarak görevini sürdürmektedir.”

İlgili Makaleler