Kamu Haberleri

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tercih kılavuzu!

Sağlık Bakanlığı sonunda beklenen personel alım ilanını yayınladı. Geçtiğimiz ay yayınlanması beklenen 12 bin personel alım ilanı dün itibari ile Resmi Gazete’de yayınladı. İlana göre Sağlık Bakanlığı, kendi bünyesinde bulunan taşra teşkilatlarına, aşağıda belirtilen kadrolara belirtilen sayılarında personel alımı yapacak. Personel alımı ile ilgili tercih kılavuzu yayınlandı. Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu öğrenim düzeyleri için tercih kılavuzlarına aşağıda belirtilen linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ

Sağlık Bakanlığı’na toplamda 12 bin personel alımı yapılacak olup, başvurular 1-7 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların bu süre içerisinde tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Peki, Sağlık Bakanlığı hangi branşlardan kaç sağlık personeli alımı yapacak? Başvuru şartları nelerdir? KPSS şartı, mülakat, yazılı sınav uygulaması olacak mı? İşte detaylar…

ORTAÖĞRETİ MEZUNU 1598 PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı bünyesine ortaöğretim mezunu olarak aşağıda belirtilen kadrolara atama yapılacaktır.

1050 hemşire,

85 anestezi teknisyeni, 5 çevre sağlığı teknisyeni, 3 diş protez teknisyeni, 120 ilk ve acil yardım teknisyeni, 68 laboratuvar teknisyeni, 11 ortopedi teknisyeni, 87 röntgen teknisyeni, 169 tıbbi sekreter teknisyeni alınacaktır.

ÖNLİSANS MEZUNU 2.316 PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde önlisans mezunu öğrenim düzeylerinden toplam 2.316 personel alınacaktır. Kadro dağılımı şöyle;

10 Adli tıp teknikeri, 23 Ağız diş sağlığı teknikeri , 10 Ameliyat teknikeri, 415 Anestezi teknikeri, 20 Çevre sağlığı teknikeri, 7 Diş protez teknikeri, 20 Diyaliz teknikeri

10 Eczane teknikeri, 20 Elektronörofizyoloji teknikeri, 21 Evde bakım sağlık teknikeri, 50 Fizik tedavi teknikeri, 1000 İlk ve acil yardım teknikeri, 12 İş ve uğraşı terapisi teknikeri

137 laboratuvar teknikeri, 13 odyometri teknikeri, 37 ortopedi teknikeri, 7 patolojik anatomi teknikeri, 10 radyoterapi teknikeri, 158 röntgen teknikeri, 327 tıbbi sekreter teknikeri, 9 yaşlı bakım teknikeri alımı yapılacak.

LİSANS MEZUNU 8,086 PERSONEL ALIMI

12.000 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANI

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12.000 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandı. Tercih kılavuzlarına ulaşmak için aşağıda belirtilen linkleri tıklayabilirsiniz.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Adaylar tercihlerini, 1 Aralık – 7 Aralık 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

KPSS ŞARTI

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 6 Eylül 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 25 Ekim 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ön Lisans) ve ortaöğretim düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 7 Ekim 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Ortaöğretim) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Lisans, ön lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır. Ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için ise 2018-KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları kullanılacaktır.

2018-KPSS Ortaöğretim sınav sonucu bulunanlardan 2020-KPSS Ön Lisans sınavına girenler, ortaöğretim düzeyi pozisyonları tercih edemeyecek sadece 2020 KPSS Ön Lisans puanı ile ön lisans düzeyi pozisyonları tercih edebileceklerdir.

2018-KPSS Ortaöğretim sınav sonucu bulunanlardan 2020-KPSS Lisans sınavına girenler, ön lisans ve/veya ortaöğretim düzeyi pozisyonları tercih edemeyecek sadece 2020 KPSS Lisans puanı ile lisans düzeyi pozisyonları tercih edebileceklerdir.

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Adaylar tercihlerini, 1-7 Aralık 2020 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 7 Aralık 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

Diğer tüm detayları görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ

Tercih kılavuzlarını görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler