Gündem

Sağlık Çalışanlarına Son Dakika! İstifa Yasağı…

Koronavirüs vakalarının ülkemizde ülkemizde görülmesinin ardından bakanlık tarafından sağlık çalışanlarına istifa etme yasağı getirilmişti. 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgede, sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin “her ne olursa olsun” kabul edilmeyeceğini duyurmuştu. O yasağa ilişkin yeni karar geldi. Bundan sonra Sağlık çalışanlarına istifa yasağı olmayacak.

1.5 yıldır ülkemizde koronavirüs ile mücadele de en önde saf tutan sağlık çalışanları oldu. Vakaların artmasıyla iş yükü artan sağlık çalışanlarına istifa etme yasağı getirilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan ikinci genelgeyle sağlık çalışanlarının emeklilik ve yıllık izin haklarındaki kısıtlama kaldırılırken, istifa yasağında bir değişiklik yapılmamıştı. Kamuda görev yapan sağlık çalışanları istifa yasağının kaldırılmasını beklerken, 3 Mart 2021 tarihinde yayımlanan yeni bir genelgeyle sağlıkçıların istifa taleplerinin “her ne sebeple olursa olsun kabul edilmeyeceği” ifade edilmişti. Bugün itibariyle 44 milyon kişinin aşı olması ve vaka sayılarının düşmesiyle yeni bir karar alındı.

Cumhurbaşkanı sokağa çıkma yasaklarının 1 Temmuz itibariyle hafifletileceğini duyurmuştu. Alınan yeni bilgiye göre 27 Ekim 2020 tarihinde uygulamaya konulan ve genelgelerle uzatılan sağlık çalışanlarına istifa yasağının 1 Temmuz 2021 itibariyle kaldırılacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler