Sağlık

Sağlık Personelleri yıllık izinlerini ne zaman kullanabilecek? Belli oldu!

Corona virüsü salgını ile mücadelede ön saflarda yer alan sağlık personellerinin yıllık izinlerini ne zaman kullanacağı merak konusuydu. Konu ile ilgili elde edilen son dakika bilgisine göre sağlık personellerinin izinlerini ne zaman kullanabileceği belli oldu.

Çin Wuhan kentinden dünyaya yayılan corona virüsü salgınında en önemli mücadeleyi sağlık personelleri verdi. Türkiye’de salgın nedeniyle sağlık personellerinin izin kullanmaları yasaklanmıştı. İzinlerini ne zaman kullanabileceğini merak eden sağlık personelleri için sevindirici açıklama geldi.

Sağlık personellerinin izinleri hakkında yapılan açıklamaya göre, izinler için düzenleme yapıldığı ve bu sene kullanılmayan yıllık izinlerin 2021 yılına aktarılacağı öğrenildi. Sağlık personelleri bu sene kullanamadıkları izinleri 2021 yılında kullanabilecekler.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son corona virüsü tablosuna göre, yapılan 145 bin 411 test sonucunda 2 bin 576 kişide daha virüs tespit edildi. 85 vatandaş virüs yüzünden hayatını kaybetti. 2 bin 47 vatandaş ise virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.

İlgili Makaleler