Gündem

Salgın Nedeniyle 6 Şehir İçin Çok Önemli Karantina Kararı Alındı

Sivas, Kayseri, Sakarya, Afyonkarahisar, Düzce ve Çankırı için çok önemli karar alındı. Bu karar kapsamında corona virüsü testi pozitif çıkarak karantina ihlali yapan vatandaşların KYK yurtlarında karantinaya alınacağı belirtildi. Ayrıca bu kişilerin KYK yurtlarındaki karantinada kaldıkları sürede masrafların bu kişilerden tahsil edileceği vurgulandı.

Sivas, Kayseri, Sakarya, Afyonkarahisar, Düzce ve Çankırı için sosyal medya hesaplarından çok önemli açıklamalar yapıldı. Düzce Valiliği tarafından bulunularak corona virüsü nedeniyle karantinada olan vatandaşlar uyarıldı. Vali Atay açıklamalarında sosyal medya paylaşımında karantina kararı hakkında şu ifadeleri kullandı:

DÜZCE KARANTİNA KARARI

“İlimizde toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz”

AFYONKARAHİSAR KARANTİNA KARARI

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de sosyal medya hesabından açıklama yaparak karantina kararını belirtti. Bu doğrultuda Vali Çiçek’in açıklamaları şöyle oldu:

“İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz.”

KAYSERİ KARANTİNA KARARI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın tarafından da karantina kararı sosyal medyadan duyuruldu. Vali Günaydın şu açıklamaları paylaştı:

“Koronavirüs testi pozitif olup evde karantinada olması gereken vatandaşlarımız ev dışına çıktıklarında haklarında idari para cezası yanında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.Bugünden itibaren bu kişiler yurtlara yerleştirilecek olup ücreti kendilerinden tahsil edilecektir.”

Sivas

Sivas’ta valilik, İl Hıfzısıhha Kurulu, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla ek tedbirler alındığına dair açıklama yaptı.

Sakarya

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından açıklama yaparak karantina kurallarını duyurdu.

Çankırı

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler