Gündem

Salgın nedeniyle bir ilde misafirlikler yasaklandı!

Corona virüsü salgını nedeniyle Kütahya’nın Emet ilçesinde yeni tedbir kararı alındı. Yapılan açıklamaya göre ilçede ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler (sazlı-sözlü toplanma), akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetler yasaklandı. Peki, misafir yasağı ne zamana kadar uygulanacak?

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı bin 500’ün üzerinde seyrediyor. Bu nedenle vaka sayısı artan iller yeni tedbir kararlarını duyuruyorlar. Kütahya’nın Emet ilçesinde corona virüsü salgınının yayılmasını engellemek için ek tedbirler alındı. Emet İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan yeni tedbir kararına göre; ilçede 15 gün süre ile misafirlikler yasaklandı.

Emet İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararları ise şöyle:

Koronavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit edilmesini engellemek için, ilçemizde ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler (sazlı-sözlü toplanma), akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetlerin 14 Ekim 2020 tarihinden itibaren 15 gün süre ile sınırlandırılmasına, ( nikah merasimlerinin daha önce belirlenmiş olan kurallar çerçevesinde yapılmasına)

İlçemiz Hamam Mahallesi Kocaalan Cassesi No:5 Emet adresinde bulunan Gözde Pansiyonla ilgili İlçe Hıfzısıhha Kurulunun 12.10.2020 tarih ve 98 sayılı kararıyla alınmış olan karantinanın kaldırılmasına,

Uygulamanın belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumu Hıfzısıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

İlgili Makaleler